Barutana klub Beograd

Besplatan koncert bendova VIRVEL i BAOBAB u Elektropioniru!

Datum objave:20.12.2017

Pročitano:2462 puta

Datum održavanja: 22.12.2017

Lokacija: Elektropionir, Beograd

Virvel i Baobab - na spisku ste + 1
Petak 22. decembar, 21h - Elektropionir, Cetinjska 15

U pretprazničnoj histeriji, kada bi svi da vam uzmu novac, Virvel i Elektropionir poklanjaju veče za pamćenje! 
Virvel, i njihovi specijalni gosti Baobab, stižu u Elektropionir direktno od Deda Mraza da svu dobru (i onu drugu) decu obraduju besplatnim koncertom!

 


Petak 22. decembar, sa početkom u 21h - tačno!
Virvel sprema specijalni novogodišnji set, spremni da sami sebe iznenade.
Bend iz Arilja Baobab će iskoristiti priliku da promoviše svoj poslednji album - "Naše Vreme".

Spremite cipele za ples i dobro raspoloženje, za ovaj koncert vam ništa više nije potrebno!
Cena karte: na spisku ste, +1.

Virvel

Virvel je osnovan 2000. godine u Beogradu. Njegovi članovi su: Tijana Drobac: bas, vokal, Zoran Stojčić: gitara i buka, Dušan Mančić Golmajer: bubnjevi, udaraljke, Dejan Drobac: gitara, emulator. Članovi benda su tokom dugogodišnjeg iskustva stekli iskustvo u nekoliko poznatih beogradskih bendova pre nego što su došli do vrha svoje kreativnosti pod imenom Virvel. Do sada je grupa održala dosta uspešnih koncerta i snimila dva albuma. Virvel je jedinstvena pojava na području bivše Jugoslavije. Ne plašeći se da pretražuju zvuk i sopstvene emocije, članovi benda stvaraju autentični senzibilitet koju su svi instinktivno postigli u trenutku kada su se okupili. Eksperimentisanje sa skoro svakim muzičkim žanrom čini nastup Virvela izuzetnim iskustvom. Zvuk ovog benda, obično opisan od strane kritičara kao postrock, zapravo predstavlja stvaranje atmosfere drugih mogućnosti korišćenjem osnovnih rock alata. Vjerujući u alternativnu stvarnost, članovi benda uglavnom izbegavaju medije. Oni izdaju svoje albume na svojoj izdavačkoj etiketi, sami biraju ljude s kojima sarađuju i način na koji to rade.

 

Virvel

Baobab


Baobab je nastao pre više od dve decenije u Arilju, a samo dve probe bile su dovoljne da Miodrag Petrović, Vladimir Korizma, Ivan Ikonić i Dejan Đuković napišu i odsviraju prve pesme. Vreme je prolazilo, kvartet je postao trio, a zvuk se menjao od “garažne buke” do klasične pop pesme. Prvi album objavljen je 1998. godine – a “Pesme iz babine kuće” (DIY) praktično nije ni promovisan, samo su kasete podeljene prijateljima i lokalnoj radio stanici. Sledilo je par godina pauze, trio je postao duo, gitar i bubanj, mada bi se ponekad neko od prijatelja priključio. 2004. godine u grupu dolazi Goran Jevtović koji postaje stalni član. Svirke postaju češće, a onda, na neki volšeban način zaboravljeni prvi album dolazi do novih generacija. Klinci koji jedva da su bili i rođeni u vreme nastanka benda dolaze na svirke i znaju pesme. Njih nema puno, ali su uporni u ideji da motivišu bend da ponovo uđe u studio.

 

Baobab

Ideja o snimanju singla sa dve-tri pesme, gde bi priču vukao “Znak”, prerasla je u album “Naše vreme”. Raniji albumi su snimani sa gerilskom taktikom – “ludo i brzo”, a ovog puta sve je urađeno iz nekoliko sesija sa muzičarima iz Arilja, Ivanjice, Požege i Užica slagan, tako da je kao slagalica.

Prvi singl “U gradu koji tone” izašao je krajem februara, drugi “Znak” početkom maja, a onda sa prolećem i letom, neke pesme su ostale a druge došle na ovaj album.

I konačno krajem novembra 2017. je sve završeno i “Naše vreme” je tu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :