Barutana klub Beograd

Berza vinila u novosadskom Klubu The Quarter

Datum objave:07.11.2013

Pročitano:4991 puta

Datum održavanja: 09.11.2013

By:Miroslava Ignjić

Lokacija: klub The Quarter, Novi Sad

 U subotu, 9. novembra, od 11 časova novosadski Klub The Quarter okupiće pre svega ljubitelje muzike, a potom i one koji će berzu posetiti kako bi obogatili svoje kolekcije omiljenim i retkim izdanjima albuma. Posetioce Berze ploča očekuje i promocija Slušaj Najglasnije - Listen Loudest izdavačke kuće iz Zagreba, kao i mini nastup, Harp Explosion - Thee One Man Band. Zdenko Franjić, čovek koji je otkrio Majke, Bambi Molesters, Messerschmitt, Spoons, Satan Panonski, Machine Gun i mnoge druge bendove, prezentovaće svoj rad sa Listen Loudest u proteklih 25 godina. Šetnju kroz vreme upotpuniće i projekcija dva filma Zdenka Franjića.

berza vinila

Roker, freak, Lutajući DJ Zdena, član Babilonaca, nekadašnji pevač grupe Loši dečki, prodavac CDa, izdavač, … Zdenko Franjić je legenda grada Zagreba i šire okoline koja se prostire dokle god ima ušiju žednih dobre, nezavisne, alternativne muzike. U izdavaštvo se upustio relativno kasno. Sa svojih tridesetak godina i staža odrađenog po klubovima i ulicama hrvatske metropole, Franjić je jednostavno shvatio da je potreban netko ko će objaviti sve te albume sjajnih mladih rock bendova koje ne zanimaju velike diskografske kuće. Bilo je to krajem 80-ih godina prošlog veka kada je Zdenko odlučio postati diskograf, te je svoju malu, skromnu etiketu nazvao 'Slušaj

najglasnije', a kasnije i 'Listen Loudest' iz jednostavnog razloga što je postala meka za međunarodne underground bendove. Jedno od prvih izdanja bila je upravo kompilacija neobičnog naziva 'Bombradiranje New Yorka'. Na njoj su se tako prvi put predstavili široj javnosti ili, bolje reći, probranoj rock publici sklonoj alternativnom zvuku i ponajprije nezavisnom izdavaštvu - Satan Panonski, Messeschmitt, Majke, Machine Gun i Kaotične duše.

Malo potom, a upravo zbog te kompilacije, eksplodirala je garažna scena. Majke su postale veliki bend, Satan Panonski najkontroverznija ličnost undergronuda, Messerchmitt i The Spoons najhvaljeniji garažni bendovi u Hrvatskoj i bivsoj Jugoslaviji, a vinkovačka scena leglo dobrog, čistokrvnog rock'n'rolla.

Zdenko Franjić će se u 12 časova predstaviti svojim izdanjima, kao i projekcijom dva filma 'Lou profa, dnevnik rock zvijezde' i 'O cemu se tu radi?', bice raspoložen da odgovara na pitanja svih zainteresovanih, a izdanja će moci da se kupe na štandu na berzi.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :