Beogradsko zagrevanje za 11. Outlook festival 17. avgusta u KC Grad

Datum objave:09.08.2018

Pročitano:2196 puta

Datum održavanja: 17.08.2018

Lokacija: KC GRAD

Zvanična beogradska žurka zagrevanja za 11. Outlook festival održaće se u petak, 17. avgusta u KC Grad. Bass zvuk ovaj put će prezentovati Filip Motovunski (Bad Taste Recordings, PDV), Double B (Baseline Crew, Extra BASS), Kick Kong (Outworld), Džonidža (Roll The Drums), SK3T (Critical Bass), UNTEK (New School), kao i MC Don Dada i MC Teks. 

 

outlook launch party 2018


Program počinje u 22 časa, a karte su dostupne na ulazu u KC Grad, po ceni od 300 RSD do ponoći i 500 RSD posle.


Zvanični Facebook event možete pronaći OVDE. 

Još manje od mesec dana ostalo je do 11. Outlook festivala


I ove će godine Outlook festival ujediniti hiljade ljubitelja basa na tvrđavi Punta Christo pored Pule, gde će se četiri dana i noći, od 6. do 9. septembra, slaviti sound system kultura i svi žanrovi koji su se iz nje razvili; od reggaea do drum’n’bassa. Nastavljajući tradiciju predstavljanja novih talenata, te poštovanja muzičkih legendi, 11. Outlook festival tako najavljuje više od 300 imena kao što su: J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Bonobo, Andy C, Noisia, Digital Mystikz, Shy FX, Goldie, Johnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia Rose, High Focus Records, MJ Cole, Break, Zed Bias, Dub Phizix & Strategy i The Heatwave.
Ovogodišnji Outlook festival biće otvoren spektakularnim koncertom u dve hiljade godina staroj pulskoj Areni, i to u sredu, 5. rujna. U Outlook festival uvodi nas maestro ambijentalne muzike, Bonobo, koji će uživo sa bendom odsvirati svoj poslednji i cenjeni album "Migration". Zamagljivanjem granica između trip-hopa, popa i plesne muzike sa snažnim uticajem simfonijske muzike, album “Migration” još je jedan dokaz Bonobovog uspešnog balansiranja između žanrova koje usavršava zadnjih 15 godina.

 

Bonobov univerzalni muzički jezik i atmosfera koju stvara biće savršena muzička podloga za početak još jednog Outlook festivala.
Uz njega, tu je jedan od najuticajnijih britanskih muzičara današnjice, i kum grimea – Wiley, koji se smatra pionirom na britanskoj underground muzičkoj sceni. Sir David “RAM JAM” Rodigan MBE će s 20- članim The Outlook Orchestrom izvesti muziku koja je obeležila 40 godina karijere ovog legendarnog radijskog voditelja. Dugogodišnji član Outlook porodice, Rodigan se udružio s moćnim orkestrom kako bi predstavio spektar starih i novih pesama koje su bile značajne za festival, ali i za sam razvoj soundsystem kulture. Povrh ovih velikih imena na velebnu pozornicu Arene popet će se mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus koji stižu iz Manchestera.

 

Ulaznice za koncert otvaranja 11. Outlook festivala mogu se naći na svim Entrio prodajnim mjestima.

 

Pic: (Pozitivan Ritam/Dan Medhurst)

Centralna pozornica Outlook festivala - The Clearing ugostiće najveća imena sa dugačkog popisa, a u četvrtak je otvara jedan od favorita festivala - David Rodigan i njegov poznati “Ram Jam” set. U četvrtak gledamo i Iration Steppas, Shy FX i Dynamite MC, Miss Red, Johnny Osbournea i Soul Stereo. Petak će obeležiti neki od najvećih britanskih MC-jeva i kolektiva: Stefflon Don, Nadia Rose, MIST, Levelz, plus DJ Hype i The Heatwave. Velikani drum’n’bassa zauzimaju The Clearing u subotu, a predvode ih Andy C, Noisia, Randall i SpectraSoul, dok će u nedelju The Clearing ugostiti Kojey Radicala, Ocean Wisdoma, JHusa, AJ Traceyja, Lady Leshuur, Jaykaea, Dub Phizixa i Strategyja.


Osam godina Mungo's Hi Fi pozornica je na Fort Punta Christo bila jedna od publici najdražih mesta okupljanja i plesa na Outlook festivalu. Ove godine palicu predaju glazbenoj instituciji iz Leedsa - SubDubu koji dovode svoj legendarni Sinai Sound System. Čast da prvi nastupe u novoj SubDub Areni dobile su zvezde izdavačke kuće Swamp81; Loefah, Madam X, Lamont i Pinch. Petak je dan za dancehall sa Reggae Roast, Natty Campbell, Mungo’s HiFi, Danny T & Tradesmen, Dub Smugglers i mnogim drugima. Članovi velike Outlook porodice, Channel One Soundsystem, Jah Shaka i Sinai Sound nastupaju u subotu, a sam završetak festivala u nedelju će obeležiti i slavlje 20 godina SubDuba uz Iration Steppas, O.B.F, Sammy Dreadlocks, Dubkasm, Maasai Warrior, Shanti D, Charlie P i Sr Wilsona.


Od ranog poslepodneva do zalaska sunca, pozornica na plaži ili jednostavno - The Beach, biće idealno mesto za zagrevanje pre burne noći na tvrđavi. Tik uz more publika će uživati u jazzu, hip-hopu, reggaeu i RnB-u. Najfiniji britanski soulful jazz u četvrtak otvara The Beach, a na pozornici se izmenjuju Yazmin Lacey, Poppy Ajudha, Nubya Garcia i Ezra Collective, dok se tempo ubrzava pred dolazak večeri uz liquid drum’n’bass i Bryana Geea, DJ Markyja i Patifea. Eklektični soul, lagani hip-hop i RnB su na meniju za petak, a te pravce predstavljaju S4U, INKA, Peanut Butter Wolf, Flohio i LEVELZ. Dub i reggae vladaju plažom u subotu, kada se na pozornicu penju i Brain Holidays, prvi domaći roots reggae bend, zajedno s Johnnyjem Clarkeom i The Dub Asante Bandom, Jamiem Rodiganom i drugima. U nedelju The Beach pozornicu zatvaraju jake dubstep snage, a među njima i domaći predstavnik Egoless, zatim A/T/O/S, Commodo, Sicaria Sound i Silkie.

 


(izvor: Pozitivan Ritam/Dan Medhurst)

 

Ove godine novost je i saradnja festivala s Mastercardom. Tako će Mastercard kao partner festivala svim korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica osigurati brojne pogodnosti. Beskontaktne i standardne Mastercard i Maestro kartice su službeno sredstvo plaćanja na festivalu, pa će se moći koristiti za kupovinu hrane i pića na festivalskim lokacijama, umesto festivalske kartice. Korisnici ovih kartica pri kupovini hrane i pića ostvaruju 10% popusta, a isti popust se ostvaruje i pri kupovini promotivnih proizvoda Mastercard i Maestro karticama.

 

(izvor: Pozitivan Ritam/Dan Medhurst)


Regionalne festivalske ulaznice koje vrede za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvaranja) mogu se pronaći putem Entrio sistema.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :