“Beogradski suvenir” - Nova Iskra poziva dizajnere na učešće u radionici

Datum objave:18.06.2013

Pročitano:3476 puta

By:Bojana Ljubisic

U saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu, dizajn inkubator Nova Iskra organizuje radioncu koju će voditi industrijski dizajner Samir Alj Failt, osnivač Design Lab Skärholmen u Stokholmu
 
Nova Iskra ima zadovoljstvo da predstavi gostovanje još jednog istaknutog gosta iz Švedske. Nakon što je prošlog leta realizovana radionica sa dizajnerkom Miom Cullin, ove godine gost je dizajner sa jakim fokusom na društvenom angažmanu, radu sa mladima i zanatskim veštinama - Samir Alj Failt.
 


Samir je jedan od osnivača Design Lab Skärholmen. Ova laboratorija je njegova baza, inspirisana uspomenama iz detinjstva u susedstvu Skärholmen, mestu gde je odrastao. Samir petkom i subotom radi sa učenicima, mladim školarcima uzrasta od 9 do 13 godina. Zajedno sa Samirom, posetioci mogu da ispitaju različite materijale i da se oprobaju u dizajniranju objekata i predmeta inspirisani jedni drugima, svojim sećanjima i iskustvima iz mesta u okolini Skärholmena.
 
Radionica koju će voditi u Beogradu biće posvećena novom, inovativnom promišljanju koncepta “Beogradskog suvenira”, i pre svega je namenjena dizajnerima proizvoda, tekstila i upotrebnih predmeta, kao i grafičkim dizajnerima, ilustratorima ili drugim autorima koji bi želeli da prošire svoja znanja na polju dizajna predmeta. Radionica će biti održana 29. i 30. juna u prostoru dizajn inkubatora, posebno u okviru modelarnice Nove Iskre koju svojim alatima sponzoriše kompanija Bosch.
 


Broj učesnika je ograničen na samo 12. Prijavni formular za radionicu može se preuzeti na adresi http://novaiskra.guruserve.com/Formular_Radionica_Samir_Alj_Fait.doc
 
Pozivamo zainteresovane da svoju popunjenu prijavu pošalju na e-mail neda@novaiskra.com najkasnije do srede, 26. juna u ponoć, sa subject-om “Radionica BG suvenir”. Izabrani učesnici biće o tome obavešteni narednog dana, kada će morati da potvrde svoj dolazak. Učesnici koji potvrde dolazak u obavezi su da pohađaju oba dana radionice.
 
Tokom svog boravka u Beogradu kao gost dizajn inkubatora Nova Iskra, Samir Alj Failt će održati javno predavanje kao deo redovnog Otvorenog Dana NI, koje će biti održano u petak , 28. juna sa početkom u 17.30 h, kada će predstaviti svoj rad i aktivnosti njegovog edukativnog studija Designlab Skarholmen. Ulaz na predavanje je slobodan.
 


Samir Alj Failt je odrastao u Skärholmenu sedamdesetih godina prošlog veka i aktivan je kao umetnik i dizajner. Učestvovao je na brojnim izložbama širom sveta i bio angažovan od strane vodećih muzeja i galerija u Švedskoj. Radio je u Gradskom pozorištu u Skärholmen i razvio mnoge projekte koji spajaju pozorište, muziku i dizajn. Zajedno sa Carolinom Kindred, umetničkim direktorom Gradskog pozorišta Skärholme, Samir je napisao predlog za Švedsku lutriju da se otvori dizajn studio za srednjoškolce. Moto Design Lab Skärholmen je da je sposobnost da izrazimo različita čula i umetničke jezike naša osnovna potreba.
 
Gostovanje se realizuje uz podršku Ambasade Švedske u Beogradu, kao i Turističke organizacije Beograda.
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :