Beogradske vizije studenata FPU Enterijeri buducnosti u KomBank Art holu

Datum objave:07.03.2014

Pročitano:5578 puta

Datum održavanja: 18.03.2014

Lokacija: KomBank Art Hol, Beograd

Kako bi trebalo da izgleda Kulturni centar na Savi ili plato u ulici Mike Alasa, a kako sobe u studenstkim domovima? Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti imaju odgovore: njihove vizije predstavljene su na izlozbi „Dizajn enterijera i namestaja“, u KomBank Art holu, u Makedonskoj 29.Uz besplatan ulaz, posetioci KomBank Art hola do 18. marta moci ce da vide najbolje radove 27 studenata FPU na ovu temu u proteklih pet godina.

„Fakultet primenjenih umetnosti realizuje vec sedmu izlozbu u KomBank Art holu, zajednickom projektu Komercijalne banke i Fakulteta. Zelimo da zajedno afirmisemo mlade autore kroz izlagacku delatnost. Na izlozbi su predstavljene sve discipline i oblasti kojima se bavi odsek Unutrasnja arhitektura i dizajn namestaja, poput projektovanja enterijera, arhitekture, urbanog dizajna, dizajna namestaja i stilske arhitekture.“ – izjavio je Marko Ladjusic, prodekan FPU.Dinamicnost savremenog zivota i brzina promena inspirisali su studente u dizajnu enterijera, namestaja, ali i manjih urbanih prostora. Tako ce se, medju 19 predstavljenih radova, naci i: vizija platoa u Fruskogorskoj ulici, nacin na koji bi trebalo spojiti Kalemegdan i Veliko ratno ostrvo, najprakticniji trpezarijski sto i ostale futuristicke, ali pre svega - upotrebljive ideje.

„Vizija platoa Mike Alasa je ustvari moja ideja da povezem staro jezgro grada i Novi Beograd. Imao sam futuristicku zamisao o Novom Beogradu i zaista se nadam da ce zahvaljujuci ovoj izlozbi neko primetiti tu ideju i ko zna - mozda je zajedno realizujemo.“ – porucio je Damir Krdzovic, student FPU, dok njegova koleginica sa master studija Fiona Sindjelic Stefanovic otkriva: „Moja glavna inspiracija bila je geometrija - da prakticno od vise stolova napravim jedan, univerzalan. Za nas mlade dizajnere je veoma bitno da imamo priliku da se povezemo sa industrijom, a ova izlozba je dobar nacin da to ostvarimo i da nase ideje jednom budu ostvarene.“Za samo sest meseci u KomBank Art holu izlagalo je vise od stotinu umetnika, cime je Beograd dobio novi prostor na koji mladi autori i ljubitelji umetnosti mogu da se oslone.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :