Beogradska premijera predstave POP IT UP

Datum objave:13.12.2013

Pročitano:3587 puta

Datum održavanja: 17.12.2013

Lokacija: Bitef Teatar, Beograd

Predstava POP IT UP Foruma za novi ples Baleta Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada u koprodukciji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad (koncept i koreografija: Dragana Bulut) gostuje u Bitef teatru u Beogradu u utorak, 17. decembra u 20.00.

pop it up

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se rezervisati ili kupiti na blagajni Bitef teatra:

http://www.bitef.rs/teatar/?pg=simple&jez=sr&smpl=teatar_blagajna

Iz kritike:

Želeći da novosadskoj publici da „analizu pokreta i plesa kroz prizmu pop kulture“ Dragana Bulut, koreografkinja, zajedno sa svim saradnicima stvorila je predstavu zanimljivog i sadržajnog kazivanja.Ulazeći u postavljenu tematiku, Bulutova je izabrane stavove i pokrete – ponovljene nebrojeno puta, spajala i razuđivala u plesu, govoreći tako o svom ličnom doživljaju miljea pop muzike. Ta zanimljiva konstrukcija ne bi doprla tako intenzivno do gledaoca da izvođačice plesnog teksta nisu bile sjajni tumači te zamisli, bilo ih je šest: Jelena Marković, Frosina Dimovska, Sanja Batić, Jelena Alempijević, Sara Tošić i Milena Krkotić. Dominantnom igrom, jasne i precizne igračke tehnike, praćenih suptilno emotivnim doživljajem igranog teksta, šest devojaka-plesačica, dovodile su priču do vrhunca i davale joj posebnu energiju i dopadljivost.

Sva uzburkanost scenskog zbivanja i jedinstvo svih njegovih činilaca u priči o „stavu i pokretu“ imali su dobru teatarsku7 atmosferu i pitkost. Na samom kraju svetlosna čarolija u vidu zelenih blještavih zraka zaplovila je Kamernom scenom.
Publika snažnim aplauzom ispratila autore 50-minutnog događaja, a povici bravo bili su stvarna ocena onog što smo te večeri videli.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :