Beogradska četvorka

Datum objave:27.11.2013

Pročitano:4119 puta

Datum održavanja: 29.11.2013 - 15.12.2013

Lokacija: Leila Records and Books, Beograd

Izložba “Beogradska četvorka” biće otvorena u kafe-prodavnici knjiga i ploča, “Leila Records and Books”, Kralja Petra 41, u petak, 29. novembra, u 19,30 časova, a druženje sa umetnicima, tokom vikenda, 30.11. i 01.12., od 13 do 20 časova.

Povod: susret sa likovnom umetnošću, gde je niste očekivali.

Četvoro beogradskih slikara, različitih motiva i poetika, a sličnih generacija i izlagačkog iskustva, Jelena Aranđelović, Tanja Babić, Borko Petrović i Luka Dedić, predstavlja svoje radove većih i manjih formata, u ulju, grafici, crtežu…

Ova prednovogodišnja prodajana izložba, iskoračuje iz klasičnih galerijskih okvira i ulazi u prostor, za sada kod nas jedinstvenog koncepta, kafea-prodavnice knjiga i ploča, u samom centru grada, na nekoliko metara od pešačke zone i Knez Mihailove ulice. Na taj način, pored izlaganja u prijatnom ambijentu koji spaja više vidova umetnosti, autori kreću i ka nekoj novoj publici, ne čekajući da ona potraži njih.

Apstrakcija Babićeve, figuracija Aranđelovićeve, Dedićev nadrealizam i ekspresionizam Borka Petrovića “u društvu” preko 10.000 vinila, od Hendla do Geršvina, Morisija i mnogo dalje…

Među knjigama, pločama i gramofonima, dela beogradskih umetnika, ovom prilikom će se prodavati po specijalnim, prazničnim cenama.


Izložba traje do nedelje, 15.12., ali će manji formati biti izloženi samo tokom prvog vikenda.


 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :