Bend ZAA nastupa u Sloveniji i Hrvatskoj

Datum objave:16.12.2014

Pročitano:3825 puta

Posle brojnih uspešnih nastupa u Srbiji, ali i u BiH i Makedoniji, bend ZAA nastalja svoju koncertnu turneju kojom promoviše aktuelni album What About. Prvi sledeći nastup je zakazan za 27. decembar u Gala Hali u Ljubljani, a u januaru ih očekuju koncerti u Zagrebu i Rijeci.

 

 

ZAA će u Ljubljani nastupiti zajedno sa starim znanicima – slovenačkim bendom Leni Kravac, sa kojima su već svirali na slovenačkom Pung Art festivalu 2012.

 

Putujuću promociju poslednjeg albuma nastavljaju 16. i 17. januara, kada sviraju u Zagrebu i Rijeci, u koncertnim dvoranama Klub. Hrvatska publika još pamti spektakularnu svirku ZAA, kada su nastupili na nedavno održanom koncertu S.A.R.S-a, takođe u Zagrebu, i pobrali salve pohvala ne samo slušalaca, već i kritike.

 

Novinarka Sanja Srdić je tada napisala: „Njene (Sanje Vučić) glasovne mogućnosti bile su takve da sam očekivala da će u nekom trenu na pozornicu izaći Simon Cowell i obznaniti da je X Factor dobio novu pobjednicu bez ikakve audicije... Naravno, Sanja bez obzira na snažan vokal ne bi bila ni upola toliko zanimljiva da iza nje nije stajao i zabavni bend ZAA... Publika je na njih izvrsno reagirala, stoga ne čudi da je na pitanje pjevačice hoće li jednom doći na njihov samostalni koncert u Zagrebu zdušno odgovorila „Da”.

 

O albumu What About

 

Album What About je izašao u oktobru u izdanju Lampshade Media. Album se u celini može preslušati na Deezer platformi.

 

What About predstavlja korak dalje u razvoju muzičkog izraza benda i donosi znatno čvršći zvuk u odnosu na dva prethodna. Iako su i dalje dominantni ska i reggae ritmovi, oni više nisu toliko u prvom planu, i ustupaju mesto rock ‘n’ roll zvuku, a pesme su istovremeno i tvrde i živahne, i prepoznatljive i neočekivane. U žanrovskom smislu, album se može okarakterisati kao post-rock-reggae ili crossover sa elementima reggae muzike. Tekstovi su primetno slikovitiji, sa više metafora, stih slobodniji, a poruke vatrenije.

 

Album je snimljen u studijima Sweepunk i Byrd u Kruševcu. Snimatelj i producent je Zoran Vasić, klavijaturista benda. Pored članova benda u snimanju albuma su učestvovali i Tamara Ristić, vokal (’99 Hope, Time, What About), Manolo Slaughterspin, scratch (Time), Andrija Petrović, trombon (What About). Dizajn omota potpisuje Aleksandra Nasković.

 

 

O bendu ZAA

 

Bend koji čine: Sanja Vučić – vokal, Jovan Blagojević – saksofon/blok-flauta, Ivan Đokić – gitara, Tomislav Ilić – bas gitara, Zlatko Petković – bubanj, Zoran Vasić – klavijature, publika i kritika prepoznaju kao svojevrsnu koncertnu atrakciju. Iza sebe imaju više od 200 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj.

 

Već na početku karijere su ostvarili značajan uspeh, osvojivši treću nagradu na banjalučkom Demofestu (2009), dok su godinu dana kasnije stigli do regionalnog finala prestižnog evropskog festivala Rototom.

 

Bend je nastupao na brojnim festivalima u Srbiji, poput Exit-a, Supernatural-a, Arsenal fest-a, Nišville-a, Love fest-a, Osveženje fest-a, Reggae Serbia fest-a, a među brojnim natupima u regionu izdvajaju se: Pung art i Overjam festivali u Sloveniji, Lake fest u Nikšiću, Duka fest u Banjaluci, NGOM festival u Prizrenu, Festival uličnih svirača i Koncert godine u Novom Sadu.

 

ZAA su pored albuma What About objavili još dva studijska albuma: ZAA (2010) i Good Things (2011), kao i dvostruki singl Full Scale Riot/Moonlight (2011) i EP Foot by Foot (2012).
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :