Bend Lepša Brena izdao EP „Bacači pogleda"

Datum objave:03.03.2020

Pročitano:384 puta

U subotu, 29. februara bend Lepša Brena izdao je svoj prvi mini-album, EP „Bacači pogleda". Promocija albuma je održana u Kreativnom centru Prostor u Petrovaradinu.Događaj je započeo kratkim obraćanjem članova benda koji su predstavili koncepciju izdanja, ističući da se radi o pojedinačnim pesmama koje nisu inicijalno nastajale sa idejom da čine celinu. Ono što ih povezuje jeste tematska nit koja nudi svojevrsno distancirano posmatranje različitih urbanih i društvenih fenomena, na tragu flanerističkog šetača koji je prisutan ali neinvolviran, usamljen i izložen dehumanizovanom urbanom prostoru.

U okviru zvaničnog programa večeri premijerno je prikazan novi spot za pesmu „Spomenik; bez naziva". U prijatnoj atmosferi Prostora, koja je tokom trajanja promocije varirala između bioskopske projekcije i neformalnije kolektivne „sedeljke", prisutna publika imala je priliku da zajedno sa članovima benda posluša nove pesme, nakon čega je bend zvanično objavio album na svojoj bandcamp stranici.

U pesmama sa albuma „Bacači pogleda" Lepša Brena kombinuje elemente elektronike i novotalasnog gitarskog zvuka, ritmova za ples i melanholičnih melodija za kontemplaciju.

Lepšu Brenu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa saradnicima (Andrej Nenadov i Boris Malinović) sa kojima uživo izvode svoju muziku. Od svog prvog nastupa na Festivalu uličnih svirača 2019. godine, koncertno su aktivni.

Mini album „Bacači pogleda" je dostupan na https://lepsabrena.bandcamp.com/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :