Bend JINX nastupa prvog dana Cinema City festivala

Datum objave:03.06.2016

Pročitano:4389 puta

Datum održavanja: 25.06.2016

Lokacija: Novi Sad

Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti u Novom Sadu, pored kvalitetnih filmskih ostvarenja, obeležiće, kao i uvek, odlični muzički nastupi. Prve večeri festivala očekuje nas nastup fenomenalnog benda Jinx koji svojim zaraznim ritmovima uvek obećavaju sjajnu zabavu.

 

JINX

JINX

Deveto izdanje Cinema City festivala donosi, kao i svake godine, nesvakidašnji filmski izbor predstavljen kroz pažljivo osmišljene filmske selekcije. Programski koncept festivala baziran je na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata iz zemlje, regiona i sveta, kao i na sjajnom muzičkom programu koji će predstaviti neke od najznačajnijih zvezda regiona.

Muzički deo festival će u subotu, 25. juna, otvoriti nastup popularnog zagrebačkog benda Jinx. Nakon više od dve decenije na sceni, bend čiji je prvi singl „Smijem se“ postao apsolutni hit i osvojio publiku celog regiona, zadobio je status kultnog benda današnjice sa opravdanim razlogom. Energičan nastup i savršena kombinacija pop zvuka sa primesama funka i jazza, uz čaroban glas pevačice Yaye, samo su neke od odlika nastupa benda Jinx koji nas uvek neodoljivo pozivaju na ples! Hitovi benda poput "Bye Bye Baby Bye", "Na plaži", "Koliko suza za malo sna“, „Tamo gdje je sve po mom“ i mnogi drugi okupljaju brojne fanove na prepunim koncertima koji prepoznaju ovaj bend kao jedan od najznačajnijih muzičkih fenomena regiona.

Nakon sjajne muziče uvertire, tokom osam dana festivala pred nama je izbor kvalitetnog filmskog programa. Selekcija Nacionalna klasa donosi novi talas srpske kinematografije, Fresh Danube Films, prve i druge arthouse filmove dunavskog regiona, Up to 10,000 Bucks i ove godine biće sinonim za najbolje niskobudžetne filmove iz celog sveta, 360° doneće panoramski prikaz debitantskih festivalskih hitova, dok će Planet Rock program predstaviti filmsko-muzička svedočanstva o umetnicima koji su promenili svet.

Festival 2016. održaće se u Kineskoj četvrti i Limanskom parku u Novom Sadu. Nove festivalske lokacije prošlogodišnjeg Cinema City izdanja pronašle su svoj put do srca publike i organizatora festivala, ostajući i ove godine mesto okupljanja iskrenih filmofila, ljubitelja umetnosti, i svih onih koji žele i poštuju mogućnost izbora, mogućnost novog i drugačijeg sadržaja od onog koji nameće kulturni globalizam svakodnevice.

NE PROPUSTITE CINEMA CITY PROGRAM NA MIKSER FESTIVALU

Na Mikser Festivalu, od 8. do 12. juna, ne propustite priliku da pogledate snažan i emotivan filmski program u prelepom i atraktivnom ambijentu Španske kuće u Savamali, koji ove godine uređuje i producira Cinema City internacionalni filmski festival iz Novog Sada.

Mikser festival 2016 održava se pod sloganom „Osetljivo društvo (Sensitive Society)“, na kreativan način, kroz bogat i fokusiran program, skreće pažnju na značaj tema poput rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, multikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

U tom smislu, filmski program, pod uredničkom palicom festivala Cinema City, sastojaće se od nekoliko snažnih, emotivnih i društveno osvešćenih filmskih ostvarenja koje konceptualno povezuje krovna tema Mikser festivala. Takođe vas pozivamo da nakon projekcija filmova „Abdul i Hamza“, koja će se održati u sredu, 8. juna, u 22:50, i „LogBook_Serbistan“, koja će se održati u četvrtak, 9. juna, u 21:30, ne propustite priliku da razgovarate sa rediteljima Markom Grbom i Želimirom Žilnikom.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :