Bend EYOT pre nastupa na 33. Beogradskom džez festivalu ponovo osvaja Aziju!

Datum objave:07.10.2017

Pročitano:2504 puta

Datum održavanja: 26.10.2017

Lokacija: Dom omladine Beograd

U susret prestojećem nastupu na otvaranju 33. Beogradskog džez festivala, 26. oktobra u Domu omladine Beograda, niška grupa EYOT trenutno se nalazi na mini turneji u Aziji.

Na desetom, jubilarnom Internacionalnom džez festivalu u Hong Kongu sa uspehom su nastupili 30. septembra. Najavljeni su kao originalan sastav koji razvija novi stil evropskog džeza, uz napomenu organizatora da su veoma ponosni zbog njihovog koncerta u okviru festivalskog programa. U gradu Džuhaju danas nastupaju na Beishan Jazz Festivalu, a novo osvajanje azijskog tržišta najavljuju i izdavanjem albuma u Japanu za izdavačku kuću AMSA Records.

 

EYOT

 

Foto: Zoran Radosavljević

"Nakon velike turneje 2012. godine, kada smo svirali u Hong Kongu, Kini i Južnoj Koreji ponovo se vraćamo u Aziju. Srećni smo zbog poziva da nastupimo u Hong Kongu, na jubilarnom desetom festivalu i na Beishan jazz festu u Kini, drago nam je da se naš rad ceni tako daleko od kuće. Ovo je nastavak našeg proboja na azijsko tržište, očekujem da sledeće godine posetimo i Japan i da budemo sve češće na tlu Azije. Pored Japana, koji je odavno otvorio vrata džezu, Kina postaje jedno od najinteresantnijih destinacija za džez muzičare, otvaraju se brojni klubovi i festivali i veliko je zadovoljstvo biti deo svega toga.", izjavio je Dejan Ilijić iz grupe EYOT.

Naš internacionalno najuspešniji džez sastav spaja kulturu džeza i roka, psihodeličnu i ambijentalnu muziku, kao i elemente istočnoevropskog folklora. Njihov aktuelni album „Innate" posvećen je našem podneblju, od imena numera, do njihove strukture, melodije, harmonije i ritma. Uoči nastupa na otvaranju ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala, Dejan Ilijić kaže: "Ova godina je do sada već bila bolja od svih prethodnih u našoj karijeri, a neku vrstu finala, krunu sezone, očekujemo na Beogradskom džez festivalu. Na koncertu koji pripremamo za tu priliku imaćemo i goste iz engleskog sastava Get the Blessing, Pita Džadza na trubi i Džejka Mekmurčija na saksofonu."

Ulaznice za koncert grupe EYOT u okviru 33. Beogradskog džez festivala su u prodaji preko EVENTIM mreže.vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :