Klub Barutana Beograd

Bend Dža ili Bu u Nišu proslavlja 30 godina rada i promoviše novi album

Datum objave:27.02.2017

Pročitano:4483 puta

Datum održavanja: 17.03.2017

By:Nikola Jovanović

Lokacija: Niš

Kultni beogradski punk-rock bend, Dža ili Bu nastupiće u petak, 17. marta od 22 sata u niškom klubu Feedback. Bend će ovom prilikom sa niškom publikom proslaviti 30 godina postojanja i istovremeno promovisati novi album “SEDMA SILA”.

 

Dža ili Bu / Foto: Mikica MIH Andrejić

Dža ili Bu / Foto: Mikica MIH Andrejić 


Ovim albumom bend je učvrstio svoju poziciju u samom vrhu domaće rokenrol scene, s obzirom da je isti izabran za album godine

u emisiji Rok Godišnjak radija Beograd 202, dok je pesma "Gasio sam mrak" izabrana za hit godine od strane slušalaca istog radija.

 

Pored pomenute pesme, sa albuma su se izdvojile i pesme “Diktatore” (koja ima skoro 200.000 pregleda na youtube-u), “Odiseja”, “Globalni građanin”, “Crno sunce” (pesma snimljena sa Nikolom Vranjkovićem i proglašena za hit dana radija Beograd 202), kao i nova verzija starog hita “Živeo Staljin”. Za album je snimljeno čak osam spotova.

 

Dža ili Bu / Foto: Mikica MIH Andrejić

Foto: Mikica MIH Andrejić 


Pred niški koncert, pevač i frontmen benda, Nebojša Simeunović-Sabljar je poručio:

 

”Veoma mi je drago što ćemo u godini jubileja, kada proslavljamo 30 godina rada,svirati u Nišu. Niš smo uvek smatrali za naš drugi dom, jer smo u tom gradu imali najviše koncerata posle Beograda.Sećam se,recimo, da nam 2012. godine kada smo svirali sa Atheist Rapom na Pravnom, publika nije dala da siđemo sa bine, a za ovaj grad me vezuju i mnoge druge lepe uspomene. Stariji se sigurno sećaju i naše možda najbolje svirke na tvrđavi pre Partibrejkersa. Za sve ove godine postojanja stekli smo puno prijatelja i veoma dragu i odanu publiku u Nišu, tako da ovom prilikom pozivam sve njih i sve one koji su tokom poslednjih 30 godina odrastali uz Dža ili Bu da dođu 17. marta na naš koncert u Feedbacku i sa nama proslave naš 30. rođendan. Voli vas vaš Dža ili Bu!”Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara mogu se kupiti u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), pivnici Nemir (Obilićev Venac 35) i pivnici Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 500 dinara.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :