Bend "Bohemija" predstavlja novi album

Datum objave:26.03.2019

Pročitano:1152 puta

Bohemija predstavlja novi album - "Nasmeši se i reši se?"

Niška grupa Bohemija predstavlja drugi studijski album, "Nasmeši se i reši se?", koji kao zajedničko izdanje objavljuju Pop Depresija i Kišobran. Album je dostupan za "plati koliko želiš" izdanje na bandcampu, ali i na svim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Apple Music...), kao i na Youtube-u. Limitirano izdanje albuma na CD-u svoju premijeru imaće na koncertu u Beogradu 11. aprila.

Dve godine od izlaska debija "Sve naopako" Bohemija predstavlja novih deset pesama, poziva na ljubav, smejanje, eskapizam i donošenje odluka. Uz dva singla koja su prethodila albumu, "Istine" i "Prolazi vreme", tu je i magični ep "O ljubavi", zapitana "Pomozi si sebi", inspirativna "Kako ja tako ti" i još nekoliko pesama koje zovu da ih otkrijete.

 

Bohemija

Album je sniman u studiju "Šamarčina" u Vrbasu sa Robertom Telčerom, a uz Janka Džambasa kao autori pesama pojavljuju se Dina Abu Mayyaleh i Dimitrije Mandić, a kompletan bend uradio je aranžmane za pesme. Produkcija, miks i mastering su uradili Džambasa i Telčera. Dizajn omota delo je je Kristine Ivanović.

Ta veza Vrbasa i Niša, uz bitne posete i posvete Beogradu, Bečeju, Zagrebu, moru, Memfisu, Lorel kanjonu, Njujorku... čini da album "Nasmeši se i reši se?" sija nekim posebnim svetlom i da u isto vreme nastavlja tradiciju Big Star ili Eve Braun, da istražuje harmonije i melodiju po "instrukcijama" Brajana Vilsona i njegovih The Beach Boys, da se upušta u eksperimente kao This Mortal Coil ili My Morning Jacket ili da stvara svoj poetski svet kao Drago Mlinarec ili Veliki prezir. Ili da uprostimo, Bohemija "samo" želi da pravi čistu, jednostavnu i divnu pop muziku kao Teenage Fanclub.

 Bohemija su:


Janko Džambas - vokal, gitara
Dina Abu Mayyaleh - Dida - vokal, synth, perkusije
Dimitrije Mandić - vokal, violina
Miloš Pavlović - vokal, gitara
Mihajlo Ivanović - Mikser - bas
Milan Stoiljković - Miggie - bubanj 

Promocija albuma održaće se u Kulturnom centru Grad u četvrtak, 11. Aprila, u 21h na zajedničkom koncertu sa grupom Benjd.

 

FB EVENT

 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :