Belgrade Food Show - Sajam visokokvalitetne hrane

Datum objave:09.10.2019

Pročitano:1626 puta

Datum održavanja: 10.10.2019 - 11.10.2019

Lokacija: Beograd

Belgrade Food Show sajam i konferencija visokokvalitetne hrane, održaće se po drugi put, 10. i 11. oktobra, od 9 do 20 časova, u Belexpocentru u Beogradu, gde će više od 110 domaćih i regionalnih proizvođača hrane vrhunskog kvaliteta predstaviti svoje proizvode. Ulaz na sajam za sve posetioce je besplatan.

 Prvog dana festivala, posetioci će moći da prisustvuju prezentaciji „Sve što ste želeli da znate o dijetama, ali ste bili previše gladni da pitate“ koju će voditi nutricionista Nada Piliškić (Nada Fitt), a baviće se suštinom uspešnog vođenja zdravog i aktivnog života, i ukazati na istine i zablude o dijetama i ishrani. 

 

Tim povodom, Nada Fitt je izjavila – „Pravilna ishrana je danas imperativ za svakoga ko želi dugovečan i kvalitetan životni vek. Svako živo biće na planeti mora da unosi hranu kako bi organizam istu pretvarao u energiju za funkcionisanje. Tanka je linija između zdrave i nezdrave ishrane, a posledice lošeg načina ishrane mogu biti pravi okidači za mnoga neželjena stanja pojedinca. Zato je jako važno da svako od nas izgradi svest o pravilnoj ishrani, da istu pokuša da primenjuje, a pre svega da nađe način da u svemu i uživa. Ishrana je vrlo aktuelna tema danas, a osnovni princip pravilne ishrane uključuje raznovrsnost, balans, dostupnost kao i održivost, pa bi to bile neke polazne tačke od kojih bih savetovala svima da krenu.“

Istog dana, biće organizovano predavanje Veljka Milićevića, na temu „Raw Power: Tajne sirove kuhinje“, koje pokriva raznovrsne teme, od zdravog života, pa do pripreme zdravih deserta i sirovih kolača, uz degustaciju različitih vrsta zdravih slatkiša.
“Belgrade Food Show je odlična manifestacija na kojoj će posetioci spoznati neverovatne ukuse domaćih i regionalnih prioizvođača, ali i naučiti nešto novo o načinima ishrane, posebno o sirovoj hrani o kojoj ću imati prilike da pričam na jednom od predavanja, za koje sam siguran da će promeniti pogled na slatkiše mnogih posetilaca jer obuhvata raznovrsne teme, od zdravog života, sve do recepata za torte. I na kraju, zajedno ćemo rešiti jednu od najvećih životnih misterija: kako uživati u slatkom bez griže savesti!” – poručuje Veljko Milićević, jedan od predavača.

Takođe, posetioci će moći da se priključe masterclass-u „Uparivanje sireva i vina od srpskih autohtonih sorti grožđa“ koji će voditi Vuk Vuletić, najbolji somelijer Srbije (2017) i najbolji somelijer Balkana (2018), a gde će imati priliku da se upoznaju sa reprezentativnim primercima vina od autohtonih i novonastalih srpskih sorti grožđa.

Dan kasnije gosti sajma će moći da se priključe radionici „Da li vam je potreban detox?“, koju će voditi Marija Đurovski i Sanja Marinković, a na kojoj će imati mogućnost da se detaljnije upoznaju sa procesom i brojnim benefitima detox programa.
Sanja Marinković otkriće, kako navodi, svim prisutnima tajne za vitkost i mladolikost, pravilnu ishranu i recepte za brz i lak gubitak kilograma, vedar duh, energiju i dobro raspoloženje. Njena linija proizvoda je program detoksikacije organizma za sve koji žive brzo, jure za obavezama na poslu, kod kuće, u školi, na fakultetu i zaboravljaju ili nemaju priliku da se pravilno hrane, treniraju ili relaksiraju.

Istog dana biće organizovan okrugli sto „Među nama, šta jedeš između dva obroka?“ u kojem će učestvovati: nutricionista Nada Piliškić, glumica i food bloger Bojana Stefanović, košarkašica reprezentacije Srbije Sonja Petrović i reprezentativac Srbije u veslanju Miloš Vasić, koji će govoriti o navikama, slabostima i izazovnim situacijama u ishrani. Publika će moći da se uključi i podeli svoja iskustva, kao i da proba različite kombinacije zdravih proizvoda.
Sonja Petrović, reprezentativac Srbije u košarci poziva sve zainteresovane da se priključe –„Užurbani stil života, obaveze, stres, nedostatak vremena, to su samo neki od faktora koji utiču na kvalitet našeg života, pa samim tim i na način ishrane. Svi mi moramo postati svesni činjenice da upravo pravilna i dobro izbalansirana ishrana čini osnovu za mentalno i fizičko zdravlje. Zdrave namirnice, redovni obroci uz umereno vežbanje su dobitna kombinacija. Zato smatram da je bitno razgovarati o ishrani i posvetiti joj dosta pažnje, jer je upravo to pokretačka snaga celog organizma.“

Svi posetioci Belgrade Food Show sajma moći će tokom trajanja festivala da probaju specijalni zdrav i izbalansiran business brunch meni koji pripremaju kuvari renomiranih hotela sa pet zvezdica.

Belgrade Food Show je jedinstveni biznis događaj – kombinacija sajma visokokvalitetne hrane i pića, edukativne konferencije i prilike za susrete s kupcima. Asocijacija za promociju srpske hrane, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu organizuje ovaj dvodnevni događaj s tendencijom da Srbiju pozicionira kao lidera u regionu Jugoistočne Evrope u ovoj industriji.

Događaj će okupiti domaće i strane kupce, regionalne proizvođače i distributere visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Na konferenciji će, kroz učešće eminentnih evropskih i domaćih stručnjaka i kompanija, moći da se sazna više o novim svetskim i regionalnim trendovima i načinu poslovanja na različitim tržištima.

U okviru Belgrade Food Show-a, drugog dana će se održati panel diskusija pod nazivom „Organska proizvodnja – novi horizonti srpske poljoprivrede“ koja će se baviti temama kako pospešiti i razviti organsku proizvodnju u Srbiji, šta je sve neophodno od uslova za započinjanje organske proizvodnje i da li organska proizvodnja može pomoći daljem razvoju domaće poljoprivrede i mnogim drugim. Učesnici ovog panela su: Branislav Raketić iz Ministarstva Poljoprivrede, Ina Radanović iz kompanije Bio Panon, Mihailo Janković iz Nectar-a, Ivana Simić iz Nacionalnog udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, Prof. Dr Slobodan Milenković sa Fakulteta za Biofarming Bačka Topola i Veljko Jovanović iz Privredne komora Srbije.

 

FACEBOK EVENT


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :