Belgrade Design Week 08

Datum objave:05.05.2008

Pročitano:4049 puta

 
Treći po redu Belgrade Design Week biće održan od 5. do 11. maja 2008. godine. 


Beograd će još jednom, na jednom mestu, okupiti najpoznatije svetske branding i advertising eksperte, dizajnere, arhitekte i poslovne ljude
 
Konferencija Modern2, koja se zbog svog koncepta i aktuelnosti pozicionirala među pet najznačanih kreativih događaja u svetu, u okviru ovogodišnjeg Belgrade Design Weeka, održaće se od 8. do 10. maja 2008. godine u hotelu Jugoslavija. Jedna od ikona srpske arhitekture specijalno za ovu priliku otvoriće svoja vrata i ugostiti vodeća imena kreativne industrije.

Konferencijski program baviće se brendingom sa različitih stanovišta, fenomenom visokog dizajna i savremene arhitekture, ulogom dizajna u kreiranju masovnih medija i uticajem masovnih medija na stvaranje kulture dizajna u jednom društvu, izazovima i trendovima na sve kompetitivnijem svetskom tržištu... Konferenciju će voditi najkreativniji ljudi današnjice. Lista učesnika sadrži imena kao što su: Daniel Libeskind, William Sawaya i Paolo Moroni, Konstantin Grcic, Ascan Mergenthaler iz firme Herzog & de Meuron, Miguel Fluxa naslednik Campera, Alice Rawsthorn kolumnista International Herald Tribunea Defne Koz, Bjarke Ingels, Patrizia Moroso, braća Ronan i Erwan Bouroullec, Paola Antonelli i mnogi drugi. Lideri globalnih i lokalnih mreža kreativne industrije će kroz konferencije, predavanja, predstavljanja, studije slučaja, okrugle stolove i edukativne radionice predložiti lokalnoj industriji, administraciji i biznisu modele i sredstva za rešavanje lokalnih problema.
 
Finalni program konferencije Modern2 objavljen je na sajtu Belgrade Design Weeka.
Pored glavnog konferencijskog programa, u Beogradu će u periodu održavanja Belgrade Design Weeka biti aktivno preko 50 lokacija širom grada. Brojni prateći programi, izložbe, radionice, otvaranja i prezentacije, u okviru gradskog festivala Beograd2, namenjeni su onima koji žele da budu u toku sa najsavremenijim konceptima i trendovima u dizajnu, modi i umetnosti.

Za informacije o aktuelanim dešavanjima Beogradske nedelje dizajna, programu i predavačima na konferenciji prijavite se za BDW newsletter na: www.belgradedesignweek.com.
 
Jedan od predavača na konferenciji Modern2 ovogodišnje Beogradeske nedelje dizajna je Daniel Libeskind, internacionalna figura sveta arhitekture i urbanog projektovanja i jedan od najuticajnijih arhitekata današnjice.Poznat po novom kritičkom diskursu u arhitekturi i svom multidisciplinarnom pristupu, ima projektantsku praksu koja obuhvata objekte različitih kategorija, od velikih kulturnih i komercijalnih institucija do univerziteta, hotela, šoping centara, rezidencijalnih prostora. Njegovi objekti ističu se u urbanom okruženju svojim neuobičajenim formama i nekonvencijalnom materijalizacijom. Eksterijeri specifičnih proporcija i geometrije otvaraju se u multiplicirane ambijentalne prostore aktivirane dinamičnom organizacijom i mnogobrojnim trajektorijama.

Tokom poslednje decenije, Daniel Libeskind je projektovao i realizovao neke od najimpresivnijih i najinovativnijih javnih zgrada, uključujući i Jevrejski muzej u Berlinu, Gradski muzej u Insbruku, Felix Nussbaum Haus, Imperial War Museum u Mančesteru, Muzej umetnosti u Denveru, Tangent poslovnu zgradu za Hyundai Development Corporation. 2003. godine pobedio je na konkursu za masterplan za novi World Trade Center na Menhetnu.
 


Daniel Libeskind je dobitnik brojnih priznanja, predavač na univerzitetima širom sveta, a njegovi radovi izlagani su u najpoznatijim svetskim muzejima i galerijama.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Exit Live Stream