Belgrade Demo Fest Live raspisao konkurs za drugo izdanje

Datum objave:23.01.2014

Pročitano:4089 puta

Najmasovniji festival namenjen afirmaciji demo bendova u Srbiji rapisao je konkurs za takmičare koji traje do 15. februara.

bdfl

Prvo izdanje festivala održalo se tokom prve polovine 2013. godine, a nakon dva kvalifikaciona kruga i tri polufinalne večeri festival je krunisan velikim finalom u kome je nastupilo deset najboljih demo bendova iz cele Srbije 23. juna u bašti Kluba studenata tehnike. Zbirom glasova dvadesetočlanog žirija, u kome su se našli poznati muzičari i muzički novinari, i publike za najbolji bend proglašena je lazarevačka šestorka Ućuti pas.

U želji da maksimalno pomogne najboljim bendovima BDFL je za drugo izdanje pripremio još atraktivnije nagrade, te osim nastupa na nekim od najvećih festivala u Srbiji i regionu finaliste očekuju i mnoge druge beneficije. Novina u nagradnom fondu je profesionalni video spot za pobednika, kao i organizovana mini klupska turneja sa svim plaćenim troškovima u nekoliko gradova Hrvatske. Po završetku festivala svi finalisti snimiće po jednu pesmu sa kojom će biti zastupljeni na kompilaciji koja će biti promovisana u svim relevantim medijima na prostoru cele bivše Jugoslavije. I ove godine najbolje instrumentaliste očekuju tehničke nagrade o čemu će više detalja biti uskoro poznato. Organizatori nastoje da prošire nagradni fond, te će do kraja konkursa biti poznate sve pojedinosti.

Pravo prijave na drugi Belgrade Demo Fest Live, koji počinje prve sedmice marta a završava se krajem maja, imaju svi autorski demo bendovi sa teritorije Srbije, sem finalista BDFL 2013. Prijave se vrše slanjem popunjenog formulara (ovde preuzeti: http://goo.gl/OVk5gh) na bgdemofestlive@gmail.com do 15. februara.

Spisak odabranih bendova biće objavljen najkasnije do 20. februara, a 22.2. u beogradskom klubu Blue Moon održaće se promotivna žurka na kojoj će se obaviti izvlačenje rasporeda nastupa u prvom krugu festivala.Po završetku prvog kvalifikacionog kruga koji počinje prve nedelja marta, tokom prve tri sedmice aprila uslediće drugi krug kvalifikacija. Početkom maja održaće se polufinalne večeri, a veliko finale je planirano za kraj meseca maja. Tačni datumi biće saopšteni na promo žurci 22. februara u klubu Blue Moon.

Žiri festivala pored standardne postavke koju čini organizacioni tim u sastavu Branimir Lokner, Aleksandar Šarčević, Dragiša Radulović i Tamara Vučković činiće i poznati muzičari, menadžeri, predstavnici izdavačkih kuća i novinari, a kao i na prvom izdanju i ove godine publika će imati značajnog udela u odabiru najboljih.

https://www.facebook.com/bgdemofestlive


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :