Belgrade Demo Fest Live poziva demo bendove da se prijave na konkurs

Datum objave:20.04.2016

Pročitano:4352 puta

Takmičarski konkurs za četvrto izdanje Belgrade Demo Fest Live (BDFL) otvoren je danas i trajaće do 4. maja 2016. godine, a pravo učešća na ovoj manifestaciji imaju bendovi bez zvaničnog izdanja sa teritorije Srbije.

 

Belgrade Demo Fest Live

 

BDFL uspeo je tokom prethodne tri godine da stekne zavidnu reputaciju i ispuni svoj cilj - odnosno pomogne velikom broju bendova da se predstave mnogobrojnoj publici i stručnoj javnosti, a značajno je pomenuti da su posredstvom ovog festivala mnogi izvođači ostvarili kontakte i saradnju sa izdavačkim kućama, festivalima, klubovima i medijima iz Srbije i regiona.


Na tri dosadašnja festivala učešće je uzelo preko 150 bendova iz cele Srbije i dobar deo njih je već prokrčio put do svog izdanja i veće scene, a od strane bendova, publike i stručne javnosti BDFL je proglašen za najbolji demo festival kod nas.Na festivalu najbolje biraju zajednički publika, stučni i novinarski žiri pa se takva selekcija pokazalakao najbolja i najpravednija što će biti slučaj i na ovogodišnjem festivalu. Dosadašnji pobednici su bili Ućuti Pas (Lazarevac), Strah od Džeki Čena (G. Milanovac) i Phobos (Beograd). Festival ima brojnu podršku medija, pojedinaca i nekoliko organizacija ali sponzora nema pa ovim putem pozivamo firme i kompanije koje nalaze interes u podršci ovakve vrste manifestacije da nam se jave i uključe u nagradni fond i promociju Belgrade Demo Festa.


Selekciona komisija u kojoj su Branimir Lokner, Aleksandar Šarčević i Tamara Vučković će izabrati od svih prijavljenih 20 bendova koji će uzeti učešće u takmičenju. Festival se ove godine sastoji od tri polufinala koja će se održati 17.18. i 19. maja u klubu Danguba i velikog finala zakazanog za 5, jun u bašti KSTa.

I ove godine najbolje bendove očekuju nastupi na velikim festivalima u zemlji i regionu, foto sešni, muzička oprema, live video, učešće na kompilaciji, promocija benda kao i konsultativna i PR podrška BDFL tima. Kao i prethodne dve godine, STUDIO BLAZE pokloniće jednom finalisti snimanje i produkciju pesme.

Svi zainteresovani bendovi za BDFL 2016 mogu se prijaviti slanjem prijave na e-mail bgdemofestlive@gmail.com najkasnije do 4. maja. Prijava treba da sadrži: ime benda, grad iz koga bend dolazi, minimum tri autorske pesme (može i snimak live nastupa ili snimak sa probe), kratku biografiju benda sa značajnijim nastupima i obavezno kontakt broj telefona. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :