Belgrade Beer Fest sa olimpijskim šmekom posetilo 480.000 ljudi

Datum objave:22.08.2016

Pročitano:3370 puta

Lokacija: Ušće

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest, 14. po redu, posetilo je oko 480.000 ljudi. Ovaj festival je još jednom pokazao da je magičan i da ni kiša ne može uticati da stotine hiljada ljudi dođe na Ušće i uživa u preko 40 koncerata svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda, a sve to začinjeno sa preko 100 vrsta pivskih ukusa.

 

Belgrade Beer Fest

 

Poslednje veče 14. Belgrade Beer Festa obeležio je koncert legendarnog Masima Savića, kao i sportski duh pubilke koja je uz navijanje pratila finale košarke na Olimpijskim igrama, bodreći srpske momke u utakmici sa SAD-om.  Posle romantičnijih nota i vanvremenskih pesama Masima Savića publiku je prodrmala energičnim nastupom beogradska reperka MC Sajsi. Usledio je koncert večito mladih rokera Psihomodo Pop predvođenih harizmatičnim frontmenom Davorom Gobcem, koji su nizali hitove iz bogate muzičke karijere. Koncertom novosadskog benda Ritam Nereda završen je ovogodišnji Belgrade Beer Fest. 


Ovogodišnji Belgrade Beer Fest ponudio je najbolji i najraznovrsniji muzički program do sada. Na velikom otvaranju je nastupila svetska koncertna atrakcija, britanski bend Rudimental, koji je oduševio publiku svojim energičnim nastupom. Potom su se iz večeri u veče smenjivale regionalne i domaće muzičke zvezde.

 

Rudimental / Foto: Urban Bug Team

Rudimental

 

Koncerte za pamćenje su održali: Bajaga i Instruktori, Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Elemental, Let 3, Vlatko Stefanovski, Massimo Savić, Psihomodo Pop, Who See, YU Grupa. Uz njih su bili i Zvonko Bogdan, Vatreni Poljubac, ZAA, Sunshhine, Sajsi MC, Irie FM, Kolja i Grobovlasnici, Viva Vox, kao i mnogobrojni mladi i tribute bendovi. Za pet dana festivala posetioci su uživali u skoro pedeset sati vrhunskog i besplatnog programa na dve bine.


Ovu godinu posebno je obeležio i olimpijski duh i dao dodatnu vrednost festivalu. Stotine hiljada posetilaca je gromoglasno navijalo i slavilo medalje koje su osvojili naši olimpijci na 28. Letnjim olimpijskim igrama. Organizatori festivala posebnu zahvalnost iskazuju gradu Beogradu koji je suorganizator festivala od prvog izdanja.

 

- Saradnja sa čelnicima Beograda je odlična i zajedničkim naporima činimo sve da festival zadrži ono po čemu je poznat – besplatan ulaz, sjajan muzički program i kosmopolitsku atmosferu, koja inače krasi Beograd. Bez podrške grada i svih njegovih komunalnih preduzeća, kao i Beokom servisa skoro da bi bilo nemoguće realizovati ovako velike logističke potrebe festivala. Takođe, veliko hvala i resornom ministarstvu turizma, koje prepoznaje višestruke benefite manifestacionog turizma - poručuju organizatori dodajući da je festival protekao u najboljem redu i bez incidenata.


Ove godine je po četvrti put organizovan besplatan prevoz u Beogradu kojim je bezbedno prevezeno više od 30.000 posetilaca. Akcija je realizovana u okviru društveno odgovorne kampanje "Društvo, ko vozi kući?", a koju je organizovala kompanija Heineken Srbija, Agencija za bezbednost saobraćaja i Belgrade Beer Fest. Po prvi put akcija je organizovana i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, tako da je besplatno i sigurno na Beer Fest prevezeno nekoliko hiljada posetilaca i iz ovih gradova. Obe akcije su dale odlične rezultate, jer za vreme održavanja festivala nije bilo nikakvih incidenata u saobraćaju. Ovome je svakako doprinela profesionalna podrška i saradnja pripadnika MUP-a Republike Srbije.


Rezultati društveno odgovorne kampanje "Biram da recikliram", koja je sprovedena osmi put, nedvosmisleno su pokazali da među posetiocima festivala raste svest o značaju reciklaže, kao i o zaštiti životne sredine. Tako je u okviru ove akcije koja je započela na APA Beer Gardenu, a nastavljena na Beer Festu prikupljeno oko 400 kilograma limenki za reciklažu, a preostale količine materijala će biti sortirane u reciklažnim centrima Gradske čistoće.

 

Pogledajte kako je bilo u sredu na Belgrade Beer Festu

Pogledajte kako je bilo u petak na Belgrade Beer Festu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :