Barutana klub Beograd

BELEF 07 - Tu i tamo je ovde

Datum objave:05.09.2007

Pročitano:3944 puta

By:Dina Radoman

Za sve one koji nisu bili “tu i tamo”, već “ovde”, na Kalemegdanu je od 23. jula do 12. avgusta održan 22. BELEF. Sa osnovnom idejom da se program učini internacionalnim, pristupačnim i interaktivnim, nezavisnim od medijski favorizovanih masovnih vrednosti, beogradska publika je u 24 dana imala prilku da poseti 60 festivalskih događanja.

U okviru bogatog muzičkog programa nastupili su autori oslobođeni lokalnih identiteta muzike, kao što su legendarna peruanska afro-diva Susanne Bace, Lajko Felix i Brooklyn Funk Essentials, Richard Galliano & Tangarika, Jimi Tenor & Kabu Kabu (Finska), Antonio Chainho Trio (Portugal), a BELEF je zatvorio nastup čikaškog soul-jazz pevača Terryja Calliera. Nažalost, većina koncerata je sa predivnog platoa ispred spomenika Pobedniku zbog kiše preseljena u Studentski Kulturni Centar.Pozorišni program obeležile su uglavnom predstave mladih i inovativnih autora: (Miloš Lolić, Vlatko Ilić, Marko Marijanović, Ana Tomović) uz podršku uvek mladih Ivane Vujić i Sonje Vukićević.

Veliko bogatstvo ovogodišnjeg BELEF-a činile su i brojne kreativne radionice, instalacije i performansi koji su kalemegdansku tvrđavu učinile mestom velike kreativnosti i intereakcije ideja.

Kultura kao spiritus movens u kreiranju identiteta grada.
Beograd kao regionalni kulturni centar i kao prostor interkulturnog dijaloga.
Građani kao aktivni učesnici u kreiranju kulturnog prostora prestonice.
Urbana regeneracija kulturnog života putem savremene umetničke produkcije.
Oživljavanje prostora grada kao velike pozornice.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :