BECK’SPERIENCE - Afrika Bambaataa

Datum objave:03.11.2008

Pročitano:4259 puta

By:Tijana Blagojev

BECK’SPERIENCE - Are You Beck’sperienced?
 
Legendarni Afrika Bambaataa, pionir hip-hop muzike i tvorac Electro Funk-a, natupiće u petak, 28. novembra 2008. godine, sa početkom u 21.00h na Beogradskom sajmu, u okviru TREĆEG ovogodišnjeg BECK’SPERIENCE-a.
 


„Kum“ hip-hopa, kako ga fanovi nazivaju, jedan je od tri glavna osnivača break-beat deejayinga. Tokom svog razvoja od ulične bande Crni Pikovi do Zulu Nacije orijentisane na muziku i kulturu, postao je čovek odgovoran za širenje rep i hip-hop kulture u svetu.
 

 
Kao tvorac Electro Funk-a, premijerom numere „Planet Rock“  uticao je na razvoj mnogih muzičkih žanrova poput freestyle-a, Latin frestyle-a, Miami bassa, housa, hip housa, elektronske muzike i ranog oblika tehno muzike. Osnivač je mnogih grupa od kojih su najznačajnije Soul Sonic Force, Time Zone i Shango. Sarađivao je sa Boy George-om, UB40, Nona Hendryx, George Clinton-om, Bootsy Collins i Yellowman-om na snimanju numere poznate kao „Afrika bambaataa and Family“. Sa James Brown-om je snimio „Unity“ koji je predstavljao prekretnicu u dotadašnjem zvuku, a 1985. je radio sa Lou Reed-om, Run-D.M.C i Little Van Zandt-om na albumu protiv aperthejda pod nazivom „Sun City“.
 

 


Epitet jednog od najboljih DJ-eva 20. veka dobio je puštajući muziku različitih žanrova. Njegove zabave su postaje sve posećenije, a njegov način rada je sve više privlačio razne DJ-eve, repere, brakedancere, grafite i druge vrste umetnika koji su pod njegovim uticajem kasnije postali članovi Zulu Nacije.
 
Devedesetih je dospeo na listu Life magazina u izdanju pod nazivom „Najznačajniji Amerikanci XX veka“.
 
Inače, TREĆI po redu BECK’SPERIENCE omogućiće svim domaćim fanovima da uživaju u headlinerima - legendarnom hip-hop sastavu Public Enemy, čiji je singl “Fight the power”proglašen za najbolju hip-hop pesmu ikada. Takođe, Audio Bullys će domaćoj publici predstaviti svoj novi album Sunday Night Fever“, a kao naš najpoznatiji predstavnik domaće hip-hop scene, nastupiće Marčelo, jedini srpski muzičar koji je dospeo na “World express chart” listu.
 
Promotivni period prodaje karata za TREĆI BECK’SPERIENCE, počinje u sredu, 5. novembra, kada će cena ulaznice iznositi svega1.000 dinara. Karte će se naći u prodaji u Bilet servisu i svim IPS prodavnicama širom Srbije. Napominjemo da ćecena karata nakon promotivnog perioda biti viša
 
BECK’SPERIENCE tim vas poziva da budete deo Beck’s manije 28. novembra 2008 godine!
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :