Barutana klub Beograd

Beastie Boys dolaze!!!

Datum objave:05.03.2007

Pročitano:3571 puta

By:Exit Team


Biće to petak trinaesti naših života: Beastie Boys će nastupiti drugog dana EXIT 07 festivala na glavnoj festivalskoj bini! Beastie Boys su 17. februara gostovali na festivalu Good Vibrations u Sidneju, a posle najavljenih koncerata u sedam evropskih gradova u junu, nastupiće u julu i u Novom Sadu.

Michael Diamond, Adam Yauch i Adam Horovitz u pauzama turneje snimaju novi album o kojem ne žele mnogo da govore, ali se Mike Diamond našalio da fanovi mogu da očekuju da budu razočarani i besni. Proces snimanja albuma može se videti na zvaničnoj internet stranici benda.

Beastie Boys su prvi značajni beli raperi, često optuživani za krađu trenda u muzici koji, mnogi smatraju, pripada samo crnim muzičarima. Međutim, Mike D, MCA i King Ad-Rock tretirali su rep kao deo post-punk muzičkog undergraunda, prepoznajući „uradi sam“ estetiku u oba muzička pravca.

Prvobitno punk i hard core grupa nastala je davne 1979. godine. „Beastie“ u nazivu grupe znači "Boys Entering Anarchistic States Towards Internal Excellence," a inicijali BB smišljeni su da imitiraju američki punk bend Bad Brains.

Kao punk i hip-hop grupa prošli su mnoge muzičke žanrove od punk-rocka, preko funka i jazza, pa čak i do bosa nove i uticali na brojne savremene hip-hop i rock bendove. Do sada su izdali šest studijskih albuma i četiri kompilacije. Pošto će ove godine biti 25 godina od izlaska njihovog prvog maksi singla, očekuje se da iduće budu uvršteni u R’n’R Hall of Fame. Svaki njihov nastup je moćan doživljaj i za fanove i za one koji ih inače ne vole. Ako takvih ima.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :