BAYNE: Dopadljivi remix elektro sazvučja i modernog pop izražaja!

Datum objave:20.07.2016

Pročitano:3536 puta

By:Milan B. Popović

BAYNE EP STREETS OF LOS ANGELES / SAMOSTALNO IZDANJE, 2016.

Svakako je sudbina umetnika da se sami bore za svoje mesto pod suncem, za svojih pet, 15, ili 115 minuta slave – i, ja, kao pesnik, kreativac to u potpunosti razumem – tako nam se i Bane Bayne Petković sam javio. Mi smo ga oberučke i domaćinski prihvatili i evo teksta o njegovoj umetnosti na Urban Bug portalu.

 

BAYNE EP STREETS OF LOS ANGELES / SAMOSTALNO IZDANJE, 2016.


Svakako je naslovna, „Streets Of Los Angeles“ numera udarna na ovom EP izdanju. Ona se u mnogome razlikuje od ostatka materijala, preostalih pesama. U svojih skoro pa pet minuta trajanja ona, nenametljivo i neiritantno sugestivno utiče na slušaoca, bio on površan ili aktivan. Zvučni dokument „Streets of Los Angeles“ je storija koju, u zaleđu, prati melodična harmonija, koja uz dopadljivi transe techno, ume da bude i zazvuči moderno pop, sa akcentom na ovo –moderno- pop, kao svojevrsan kvalitet plus i kao takav ima i mora biti podcrtan!


Sledeća numera, „Now Is the Time“, dosta polaže na tehno nasleđe, u koje je vešto umetnut baršunasti vokal koji Bane Bayne Petković, poseduje, kao lični autorski pečat. U zvučnom komadu „Waterfalls & Stars“ , Bane Bayne Petkovic, deluje daleko rasterećenije i življe. Opuštenije nekako, primetio bih.

Samo „slepci“ i uskogrudi medijski manipulatori mogu odbaciti ovako savremeno, evropski i globalno upakovan muzičko, vokalno vizuelni proizvod koji dolazi iz srca Srbije, Beograda, a doseže do daleke, a tako bliske Amerike.


Nekoliko numera, koje se takođe nalaze na ovom EP izdanju, svakako ostavljam tebi, sretni čitaoče i slušaoče, konzumentu dobre „zike-mu”, da ih, istražujući i surfovajući po “Guglu” ili “Ju tjubu”, otkriješ, i uživaš u njima – poput mene!


Što se mene tiče, siguran i nedvosmislen palac na gore i samo napred za Baneta! U najmanju ruku, sa sledećim ostvarenjem, očekujem evropsku karijeru i uspeh!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :