Battleme premijerno u Novom Sadu i Beogradu!

Datum objave:29.08.2016

Pročitano:4446 puta

Datum održavanja: 21.10.2016 - 22.10.2016

Američki bend Battleme nastupiće u Srbiji u petak i subotu 21. i 22. oktobra u Firchie Think Tank Studiju u Novom Sadu i Domu omladine Beograda od 21 čas. Bend je postao poznat široj javnosti po svojim pesmama koje su korišćene kao soundtrack u kultnoj seriji Sons of Anarchy.

 

Battleme


Battleme je projekat Meta Drenika (Matt Drenik) koji je nastao nakon što je prestao sa radom u bendu Lions, a prvi put se pojavljuje 2009. godine sa pesmom „Burn This Town” u seriji Sons Of Anarchy. Upravo je ta serija obeležila Drenikov rad jer se nekoliko Battleme pesama našlo u poznatoj seriji. Do 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izbacio i EP Weight On The Brain. Nakon uspešnog albuma Future Runs Magnetic iz 2014 uz koji su proveli izvesno vreme na putu promovišući ga, Met Drenik je napravio pauzu i vratio se u svoj studio u Portlandu gde je nastavio sa pisanjem. Iako je Future Runs Magnetic prihvaćena kao velika gitarska rok ploča, Drenik je ipak odlučio da krene u drugom smeru. Vratio se klaviru i baladama koje je snimao na svom telefonu, a zatim ih pretvarao u pesme. Njegov brat Džejson Drenik (Jason Drenik ; Hairy Patt Band), takođe se navodi kao producent. Zajedno su stvarali pod uticajem Roxy Music, Dejvida Bouvija (David Bowie) i Džima Kerola (Jim Carroll), a uz međusobno divljenje njihovim tekstovima i muzici su stvorili svoje pesme.

 

 

Ubrzo je nastalo 20. pesama, a Drenik je nastavio rad u Revolver studiju u Portlandu. Pomoć prilikom stvaranja je pružio i Pol Pulvirenti (Paul Pulvirenti ; Elliott Smith, No. 2) na bubnjevima kao i veliki broj drugih izvođača, među kojima su svoje mesto našli Čed Sevidž (Chad Savage ; Battleme), Džej Džej Eliot (JJ Eliot), Kolin Hegna (Colin Hegna ; Brian Jonestown Massacre) i Vilijam Slejter (William Slater ; Grails, Denver). Drenik je počeo da svoje pesme pretvara u nešto mogo više od demo snimaka. Pesme nalikuju na mešavinu žestokih garažnih ritmova koji su bili zastupljeni 70. godina, a gitare koje su bile dominantne kod Future Runs Magnetic, ovde su zamenjene.

 

Battleme


Kao rezultat nastaje treći Battleme album koji sadrži 14. pesama i nosi naziv Habitual Love Songs, kao spoj zvučnog psihodeličnog i pop ritma. Album sadrži pesme koje opisuju događaje od noćne pijanke u „All Night, All Night”, do adolescentne prošlosti u „Pete’s Song”, u kojima Drenik pronalazi način da interpretira prošle događaje. Prijatelji iz detinjstva u pesmi „The Boats In Ohio” izlaze na ulicu i vrište deo pesme Go, dok u pesmi „Back To You” se vraćaju svojim starim prijateljima. Ai ništa nije toliko okupiralo Drenikov um, kao što je to učinila pesma „Post Is Dead”, gde sumira svoje zadnje godine turneje u stihu „I can’t survive alone”.


Evropska turneja na jesen uz koncerte u Srbiji donosi i nastupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Mađarskoj, Bugarskoj kao i nastupe u Grčkoj. Premijerni nastupi u Srbiji zakazani su za Beograd i Novi Sad.

 

 

Ulaznice su u prodaji preko sistema EVENTIM, GIGSTIX, DD Tickets, kao i Felix Shopu (TC Sremska), Žila Shopu (TC Čumićevo) i kafeu Ljubavnica (Balkanska 19) vezano za Beograd. Promo cena za Novi Sad je 400 dinara (ograničen kontignet), pretprodaja 600, na dan koncerta 900, dok je promo cena za Beograd 500 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 700, na dan koncerta 900 dinara!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :