Bašta fest: Novi festival kratkog igranog filma raspisao konkurs!

Datum objave:09.05.2014

Pročitano:3440 puta

BAŠTA FEST je internacionalni festival kratkog igranog filma, smešten je u Bajinoj Bašti i održava se od 3. do 6. jula. Pored prikazivanja odabrane selekcije filmova, festival je obogaćen interaktivnim radionicama i izletima na najatraktivnije lokacije ovog predela. Uz to, pripremljen je i raznovrsan muzički program ( Dj Rahmanee, Darkwood Dub, Vis Limunada, Nezvani čna verzija, Neodoljiv&Neumoljiv, Dj Ana Nikolić) , koji se održava na otvorenom na obali reke Drine, uz Bašta kamp, tako da Bašta fest za sve posetioce na interesantan način predstavlja sponu filma, prirode i dobre zabave.

 


Projekat realizuje udruženje Akademska scena uz podršku Filmskog centra Srbije, udruženja Filmkultura, opštine Bajina Bašta, kao i lokalna Ustanova Kultura i Sportsko turističkog centra.

Konkurs je otvoren, a prijave pristižu iz raznih krajeva sveta!

Propozicije konkursa: Rok za prijavu: 25 maj!

 

 

Film, kojim se konkuriše, mora biti realizovan u poslednje dve godine (ne sme biti stariji od 2012. godine). Svi filmovi pripadaju takmičarskom programu i moraju biti u igranoj formi. S obzirom da je glavna tema festivala odnos reditelja i glumca, među izabranim filmovima će biti oni u kojima postoje posebno zanimljiva glumačka ostvarenja.

 

Nagrade će biti novčane i trofejne u konkurenciji najboljeg filma (ZLATNA IMAGINACIJA), kao i nagrade za najboljeg reditelja (ZLATNA INDIKACIJA), najboljeg glumca i glumicu (ZLATNA INTERPRETACIJA). Žiri mladih će dodeliti svoju nagradu za najbolji film u celini (ZLATNA INSPIRACIJA).

 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :