Bašta fest nagrađuje mlade filmske stvaraoce

Datum objave:23.04.2019

Pročitano:1870 puta

Bašta fest održava se u Bajinoj Bašti, a ove godine, po šesti put, od 4. do 7. jula.


Festival je fokusiran na filmove s autentičnim glumačkim ostvarenjima, a karakterističan je po tome što se skoro sve programske celine odvijaju na otvorenom i besplatne su.

 

Basta fest 2019


Pokrenut i vođen od strane tima mladih filmskih autora, festival je dobar primer razvoja inicijative i kreativnog entuzijazma. S idejom da decentralizuje kulturu, festival usmerava bogat filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kome je Bajina Bašta smeštena. Najveći uspeh festivala je činjenica da je tokom protekle četiri godine postao tačka sretanja studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta, glumaca iz zemlje i regiona, među kojima su bili i Branislav Lečić, Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Slaven Došlo, Marko Janketić i Milan Marić.


U okviru ovogodišnjeg šestog Bašta festa, uz podršku Filmskog centra Srbije, festivalski program biće bogatiji za novu industry sekciju – besplatnu radionicu za prezentaciju projekta namenjenu mladim filmskim rediteljima iz Srbije – Bašta pitch!


Za prijavu je potrebno poslati na mejl prijava@bastafest.com :
• Sinopsis (1 strana)
• Scenario za kratki igrani film do 30 minuta
• Rediteljsku eksplikaciju (do 2 strane)


Od prijavljenih biće izabrano pet projekata i reditelji će u višednevnom radu sa mentorom (renomiranim filmskim producentom iz Srbije ili regiona) proći kroz pripremu za završni pič (prezentaciju) poslednjeg dana festivala kada će biti izabran pobednik, koji dobija novčanu nagradu od 500€ za početak rada na svom ostvarenju.


Vreme održavanja radionice (datumi šestog Bašta festa) : 4-7. jul 2019.


Prijave su otvorene do 10. maja 2019. Učesnici će biti objavljeni najkasnije do 10. juna 2019.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :