BAŠTA FEST: Konkurs za prijavljivanje filmova na festival kratkog igranog filma je otvoren!

Datum objave:20.03.2015

Pročitano:4602 puta

Datum održavanja: 02.07.2015 - 05.07.2015

Lokacija: Bajina Bašta

BAŠTA FEST (2-5. jula 2015) je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, koji se ove godine održava drugi put. Festival ima za cilj decentralizaciju kulture, kao i širenje filmske svesti, pogotovo među mladima, u manjim sredinama, gde ovakvih događaja skoro i nema. Pokrenut je od strane mladih glumaca Jovana Jelisavčića i Maje Šuše i prošle godine je veoma uspešno održan prvi put.

 

BAŠTA FEST: Konkurs za prijavljivanje filmova na festival kratkog igranog filma je otvoren! | Bajina Bašta | 2015


Svi kratki filmovi su deo takmičarskog programa u okviru jedne selekcije, napravljene od strane mladog filmskog reditelja Ognjena Glavonića. Glavna tema festivala je odnos reditelja i glumca, tako da će među izabranim filmovima biti oni u kojima postoje autentična i kvalitetna glumačka ostvarenja. Na prošlogodišnjem festivalu bilo je izabrano 26 filmova iz 13 zemalja. Nagrade se dodeljuju za: najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), kao i za najbolji scenario (Zlatna inspiracija). Takođe, Žiri mladih, sastavljen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte, dodeliće svoju nagradu za najbolji film.

 

BAŠTA FEST: Konkurs za prijavljivanje filmova na festival kratkog igranog filma je otvoren! | Bajina Bašta | 2015


Film, kojim se konkuriše, mora biti realizovan u poslednje dve godine (ne sme biti stariji od 2013. godine). Prijave se vrše na prijava@bastafest.com, a sve detaljnije informacije možete dobiti na sajtu www.bastafest.com. Konkurs je otvoren do 1. maja.


Festival predstavlja specifičan spoj filma, prirode i dobre zabave, samim tim sve programske celine odvijaju se na otvorenom: projekcije takmičarskog programa u parku „Borići“, žurke i koncerti na obali reke Drine na plaži Rača (pored Bašta kampa) i izleti za učesnike festivala na najatraktivnije lokacije ovog predela.

 

BAŠTA FEST: Konkurs za prijavljivanje filmova na festival kratkog igranog filma je otvoren! | Bajina Bašta | 2015


Bašta fest je obogaćen i radionicama za mlade filmske stvaraoce, učesnike festivala, kao i kreativnom radionicom za srednjoškolce „Kutija – pakovanje mašte“ čiji je koordinator kostimograf Darinka Mihajlović.
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :