BASS PASSION: Vikend basa i kontrabasa!

Datum objave:02.09.2015

Pročitano:5697 puta

Datum održavanja: 12.09.2015 - 14.09.2015

By:Barbara Garčević

Lokacija: Dom omladine & UK Parobrod, Beograd

BASS PASSION je zamišljen kao poligon za predstavljanje muzike koju kreiraju basisti/kontrabasisti, a koji će se održati po prvi put u Domu omladine Beograda i UK Parobrod od 12. do 14. septembra 2015. Bas kao instrument ili harmonska linija, neretko je u percepciji slušalaca u drugom planu. U novije vreme sve je više muzičara ovog usmerenja koji se ističu ne samo izvanrednom tehnikom sviranja, nego i nesvakidašnjom originalnošću u stvaranju nove muzike.

 

BASS PASSION: Vikend basa i kontrabasa! | Dom omladine & UK Parobrod, Beograd 2015


BASS PASSION je muzička manifestacija koja spaja predstavljanje novih tendencija u kvalitetnoj umetničkoj i zabavnoj muzici sa edukacijom studenata muzike ili mladih muzičkih profesionalaca.

Cilj manifestacije BASS PASSION je da predstavi umetnike koji iskoračuju iz ustaljenih formi, da izvođača na kontrabasu ili bas gitari predstavi publici kao nosioce muzičke priče.

Osim planiranih koncertata, BASS PASSION će imati i edukativni deo, koj će činiti radionice sa umetnicima koji su glavni predstavnici muzičkog programa, u kojima mogu da učestvuju studenti muzike, mladi profesionalci, budući nosioci muzičkog i kulturnog života Beograda i Srbije.

 

Adam Ben Ezra Solo | by Ezra Gozo Mansur

Adam Ben Ezra Solo | by Ezra Gozo Mansur

Zvezde ovog prvog izdanja Bass Passiona su Đorđe Stijepović, rođeni Beograđanin, koji gradi uspešnu karijeru u Americi poslednjih 10 godina i Adam Ben Ezra, svetska Youtube senzacija i basistički fenomen.

Đorđe Stijepović nastupa prve večeri, u subotu, 12. septembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda uz pratnju domaćih muzičara: Vasil Hadžimanov, Aleksandar Sedlar i Peđa Milutinović.


Đorđe Stijepović je jedan od najboljih slep kontrabasista sveta. Još tokom studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu bio je inicijator i učesnik brojnih džez, etno i rokabilly projekata (Havana Whisper, Atomic Sunset, Marsia, Shira Utfila, Kal...). Ubrzo po završetku fakulteta odlazi u San Francisko gde počinje saradnju sa američkim muzičarima. Širom sveta nastupao sa muzičarima kao što su Scotty Moore, DJ Fontana, Dale Hawkins, Wanda Jackson, Donovan, Billy Boy Arnold, Tommy Emmanuel, Ian Fraser poznatiji kao Lemmy iz Motorheada.

 Adam Ben Ezra nastupa druge večeri, u nedelju 13. septebra, takođe u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Sam kaže da mu je misija da kontrabas stavi na vodeću muzičku poziciju umesto uobičajene prateće. Inspiraciju nalazi u radu svojih uzora Baha, Stinga, Čik Korije. Nastoji da pravi aktuelnu muziku i u tome koristi sva raspoloživa sredstva. Svoj izraz stalno proširuje, a kombinuje elemente džeza, latino i mediteranske muzike. Širom sveta prepoznatljiv po višeglasnom i perkusivnom tremanu kontrabasa.

https://www.youtube.com/watch?v=xjhZhI2Zthg


Predstojeća manifestacija Bass Passion biće posećena kontrabasisti i jazz umetniku MIHAILU MIŠI BLAMU.

Organizator BASS PASSION događaja je agencija „Neki fini ljudi art“, koja se bavi izvođačkom umetnošću, organizovanjem promotivnih događaja, edukativnih programa, i (po prvi put) muzičkih manifestacija, a iza koje stoji Miloš Milovanović, poznati novinar i prezenter TV B92, koji je inače po obrazovanju muzičar/ kontrabasista.

PROGRAM:

12.septembar  
18.30 DoB, Sala Amerikana
Tribina
„Mihailo Miša Blam“
Govore:
Vojislav Bubiša Simić, dirigent, kompozitor
Vojislav Pantić, jazz kritičar i publicista
Đorđe Stijepović, kontrabasista UK Parobrod
 

20.00 DoB, Sala Amerikana
Koncert
Đorđe Stijepović
Vasil Hadžimanov,
Aleksandar Sedlar
Peđa Milutinović 

22.00 UK Parobrod, jam session
Miloš Čolović band 

 

13.septembar

20.00 DoB, Sala Amerikana
Koncert
Adam ben Ezra
Solo 

14.septembar 

11.00 Radionica
Adam Ben Ezra

13.00 Radionica
Đorđe Stijepović


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :