BASS CODON slavi drugi rođendan

Datum objave:13.11.2016

Pročitano:4604 puta

Datum održavanja: 26.11.2016

By:Marija Joksimović

Lokacija: KPTM

Serijal ///BASS.CODON/// proslaviće svoj drugi rođendan u subotu 26. novembra u klubu KPTM. U ulozi domaćina rođendanske žurke naći će se autor serijala Rebel B i Bom Ziggy, a specijalni gost biće Gazda Paja.

 

BASS CODON rođendanska žurka

Prenoseći energiju i atmosferu sa velikih festivala na plesne podijume klubova, ///BASS.CODON///  žurke u protekle dve godine predstavile su najrazličtiije Bass muzičke žanrove kao što su Basline, New Breaks, Garage, Dubstep, Junge Terror, Trap, Tropical Tribal i drugi. U susret žurci Rebel B nam je pričao o tome šta možete očekivati na rođendanskom partiju, ali i u nastavku nove sezone ovog serijala.

 

Rebel B

Reci nam nešto o počecima serijala BASS CODON, sa kojim ciljem je pokrenut? Sećaš li se prve žurke i kako je protekla?
Pa, prvi parti se dogodio u klubu KPTM, u kome i obeležavamo dve godine postojanja, i žurka je prošla odlično. A sve je pokrenuto sa ciljem da zaobiđemo šablon po kome se “zna” koji se žanrovi očekuju jer ima toliko srodnih Bass elektronskih pravaca koji se mogu naći u istom setu, da je, takoreći šteta, a da se na istoj žurci ne nađu i Garage, Bassline, New Breaks i Dubstep zajedno sa Jungle Terrorom, Tribalom i Tropical Bassom, Trapom i Kudurom, recimo.

 


Znamo da su na beogradskoj klupskoj sceni manje-više zastupljeni svi muzički žanrovi, ali kakva je situacija sa Bass žanrovima i da li postoji malo masovnije interesovanje publike ili je to ipak rezervisano za odabranu ekipu?

Pa iskreno, teško je odrediti šta bi striktno Bass žanrovi bili, ali svakako da svaka muzika ima svoju populaciju. Kao i za sve ostalo, popularizacija na tržištu zavisi od toga koliko je i na koji način ljudima dostupna informacija o tome šta se dešava. Ako se nešto shvati kao dobar lifestyle i šanse su veće da će imati veći broj pristalica.

 

Bom Ziggy

///BASS.CODON/// je započet u KPTM-u, ali ako se ne varamo gostovao je i u drugim klubovima. Možeš li nam reći gde je sve gostovao i koje DJ-eve si do sada ugostio?
///BASS.CODON/// se prošetao na više lokacija. Prethodni rođendan smo slavili na Povetarcu. Takođe, prošle godine sam organizovao i mini turneju po Srbiji. Više puta su nas ugostili u Pančevu u Apolo dvorani, Požarevcu, Lazarevcu i na nekolicini festivala. Ovaj serijal je do sada ugostio lokalne DJ-eve kao što su Rahmanee, Djashtown Queen, Damian Selecta i Bom Ziggy, od kojih se Bom Ziggy zadržao do danas kao gost domaćin, jer su nam setovi najkompatibilniji za ovo što radimo.

 


Pošto si i producent, da li je publika na ovim žurkama imala priliku da čuje i neku tvoju traku ili da li možda neko takvo iznenađenje pripremaš za ovaj rođendanski party?
S vremena na vreme pustim neku svoju pesmu ali nisam dugo pravio muziku koja je baš za žurke, više za kućno slušanje. Drugim rečima, očekujte uskoro par traka koje su namenjene onima koji vole zvuk iz fotelje.

 

Gazda Paja

Kad smo kod rođendanske žurke, reci nam šta sve publika može da očekuje s obzirom da u goste dovodiš Bom Ziggyja i Gazda Paju?

Pa kao što sam već pomenuo, Bom Ziggy i ja imamo dosta srodne setove, a obojica se trudimo da publici dostavimo najsvežija izdanja, ali i da se provuče i po koja traka koju svi već godinama znaju. Potrudićemo se da setovi budu posebno energični za ovu priliku. Na moju veliku radost, odlučili smo se da u goste pozovemo i Gazda Paju, kome je upravo izašao album i koji je ujedno i premijerno na ///BASS.CODON/// žurci, pa tako verujem i da će parti dobiti potpuno novu dimenziju sa njim.

 

Rebel B - BASS CODON

Kakav je plan za dalje, da li će ///BASS.CODON/// žurke biti učestalije?
Ono što za sada mogu reći, jeste da se već sledećeg meseca sprema jedna kolaboracija dva muzička brenda u jednom kultnom klubu u kome nismo bili dugo. Ideja mi je bila da ///BASS.CODON/// postane i lokalna izdavačka kuća mešovitih muzičkih žanrova, ali otom potom. Za sada nam je bitno da publika bude u toku sa muzičkim dešavanjima.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :