Balkan Revival: Ja sam sam!

Datum objave:14.03.2017

Pročitano:4321 puta

By:Milan B. Popović

BALKAN REVIVAL CD BORBA PETLOVA / SLUŠAJ NAJGLASNIJE


“Balkan Revival” je punk rock bend iz Vlasotinca nastao početkom 2016. godine, kao nastavak započetog sa polovine devedesetih, kada su bili ugušeni u radu od tadašnjeg režima zbog svojih socialno-političkih pesama.

 

Balkan Revival


Prvi album “Borba petlova” izdaju u hrvatskoj za poznatog Zagrebačkog nezavisnog izdavača Zdenka Franjića i njegovu izdavačku kuću “Listen Loudest (Slušaj najglasnije)”, septembra 2016. Album potpisuje gitarista Milan Calić, kao kompozitor i tekstopisac.


Tokom 2016. bend je bio izuzetno aktivan sa preko 30-40 nastupa širom zemlje. Važi za jedan od najaktivnijih mladih bendova u Srbiji. Pomenućemo samo neke nastupe: Srbija rok festival, Green Fest, Underground Fest, Rock On Festival, i nastupe sa poznatim beogradskim bendom Dza ili Bu u Leskovcu i Zaječaru, i kultnim Niskim bendom Novembar u Novom Sadu, Pozarevcu, Aleksincu, Vranju, Vlasotincu…


Balkan Revival je imao zajednicke nastupe sa poznatim Francuskim bendom “Mystic Motorcycles”, Grčkim bendom “Voodoo Healers” i sa Bugarskim bendom “Daile Noise Club”. Pocetkom 2017. bend snima singl “Heroina” ciji tekst potpisuje beogradski pisac Ivan Bajke Bajović, kao najavu predstojecem albumu “Ptica rugalica” koji treba da izadje krajem 2017. godine.


Članovi benda su: Milos Petkovic, vokal & usna harmonica, Milos Dimitrijevic, bas & prateci vokali, Bratislav Vukadinovic, bubanj & prateci vokali i Milan Čalić, gitare & prateci vokali.


Veoma je interesantno da u snažnoj energetskoj nabujaloj atmosferi koja se stvara tokom slušanja diska- na ovde javnosti predstavljenih devet muzičkih dokumenata- izdvaja sedma narezana numera na disku, pesma – ŽUTI LEPTIR! U toku trajanja te pesme (dve minute i pedeset sekundi), bend BALKAN REVIVAL, urlajuće glasno i jasno, gotovo ispovedno , u refrenu besni - JER SAM SAM, JA SAM SAM!!! Sve to u jednom melodičnom pankoidnom muzičkom ključu.


Milan Čalić i ekipa BALKAN REVIVAL, iz pesme u pesmu, razbijaju ustaljene ramove, šablone… Tu su žestoke numere “Na Balkanu” i “Revolucija”, koje naprosto grizu oštrim zubima, preteći da vas opasno ugroze, ukoliko niste deo njihovog – tima i stava.
Što se mene tiče, simbolično i krajnje realno u isto vreme, ovaj album bih ocenio dobrom devetkom jasnom kao dan (a upravo toliko ima pesama)! Videćemo u kom će se pravcu kretati njihov rad u budućnosti. Ovo je pankoidno, garažno rokerski, dovoljno efektno i uhu ugodno iskustvo! 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :