BALETSKI GALA KONCERT KOMPANIJE BALET MLADIH

Datum objave:26.11.2021

Pročitano:459 puta

Datum održavanja: 27.11.2021

Lokacija: Beograd

Gala koncert klasičnog baleta u koreografiji Amalie Mindrutiu (Rumunija) a u izvođenju kompanije Balet mladih premijerno će biti izveden 27. novembra na Velikoj sceni Doma kulture studentski grad s početkom u 20.00 časova.

 

Foto:  Nemanja Maraš

Balet mladih veliča muziku i lepotu pokreta. Koncert je ispunjen varijacijama klasičnog baleta. Na sceni će učestvovati preko trideset izvođača iz kompanije Baleta mladih, studenata Instituta za umetničku igru i igrača iz baleta Narodnog pozorišta. Mladi igrači će prikazati varijacije kao što su Poloneza iz baleta Evgenije Onjegin, varijacija iz baleta Labudovo jezero (pas de trois), Valcer ljubavi, varijacija iz baleta Don Kihot (treći čin), Ruska igra i Igra časovnika. Kompozitori Petar Iljič Čajkovski, Amilkare Punkieli i Ludvig Minkus.

Gala koncert izvode Ksenija Sinđić, Lazar Tirić, Danijela Simić, Vladimir Sekulić, Nina Horvat, Luka Pejčinović, Una Stepanović, Senja Stanić, Nastasja Ivetić, Nikola Korać, Teodora Durać, Sofija Radovanović, Tijana Drndarević, Anastasija Vujnović, Ana Svorcan, Petra Vitanović, Anastasija Jovanović, Ana Đerković, Sofija Grbić, Mia Boieru, Anja Boieru, Lena Sokolović, Lana Prodanović, Tea Gmitrović, Andrijana Marin, Amber Seghier, Ema Stojković, Tea Manojlović, Filip Stanić, Sonja Milovanov i Gabriele De Fazio.
GABRIELE DE FAZIO
Asistenti koreografa Mila Stijak i Milica Bezmarević a muzički saradnik Ana Spremić.

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije.
Rukovodilac kompanije je balet majstor Amalia Mindrutiu (Rumunija), uz asistenciju i saradnju sa baletskim pedagozima Milicom Bezmarević i Milom Stijak. Korepetitor kompanije Balet mladih je Ana Spremić. Plan rada kompanije je izvođenje redovnog repertoarskog programa koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta, celovečernjih baletskih predstava i izvornih koreografija klasičnog nasleđa. Rad kompanije je usmeren na pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblu.
Balet Mladih je realizovao veliki broj koncerata u okviru programa Narodnog pozorišta i Teatra Vuk u okviru kojih su se predstavili učenici osnovnih i srednjih baletskih škola.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :