Bajkovit završetak 4. sezone Esport Balkan Lige

Datum objave:03.04.2019

Pročitano:3286 puta

Lokacija: Beograd

Proteklog vikenda u Kombank dvorani odigrano je finale 4. sezone EBL-a (Esport Balkan Lige) kojem je prisustvovalo više od 1.000 navijača, a Balkan je dobio novog šampiona u video igri League of Legends.


Od samog početka lige učestvovalo je 8 najboljih timova iz ovog dela Evrope, a čak polovinu tih ekipa činile su organizacije iz Srbije.

 

Esport Balkan Liga 2019


Crvena Zvezda je imala prilično loš početak u ligaškom delu takmičenja, ali se se nakon zamene ključnog igrača ekipa potpuno preporodila i počela da niže pobede. U polufinalu su svoj posao odradili rutinski i pobedom od 3-0 su obezbedili sebi drugo finale za redom i šansu da osvoje svoju prvu titulu.
Doduše, najlepša priča ove sezone nam dolazi iz Bugarske i zove se Random5. Pet drugara koji vole i igraju LoL godinama unazad su svoj put do finala započeli u kvalifikacijama, a završili pobedom od 3-2 nad šampionom i miljenikom publike, ekipom Asus Rog Elite.

Momci bez podrške kluba ili kompanije su doputovali u Beograd da jednostavnu uživaju u igri i pokažu koliko su dobri u njemu. Iako je većina navijača u Kombank dvorani očekivano bila na strani Crvene Zvezde, do kraja finala svojom igrom i skromnošću osvojili su još poneka srca osim onih koja su doputovala sa njima da ih bodre.
Očigledno je i da za njih treme i pritiska nije bilo, već da je igranje uživo na bini, pred publikom, samo dodatna inspiracija za ove momke, jer su na velikom finalu pružili i možda svoje najbolje partije u sezoni. Random5 je ubedljivom pobedom od 3-0 napravio istorijski rezultat pre svega za sebe, ali i za bugarski i regionalni LoL.

Pored zlatnih medalja i trofeja, osvojili su nagradu u iznosu od 10.000 evra i direktan plasman u grupnu fazu prestižnog Evropskog takmičenja - EU Mastersa.
Crvena Zvezda je osvojila utešnu nagradu u iznosu od 5.000 evra i imaće priliku da osvetla svoj obraz u kvalifikacijama za Evropu gde će možda biti u prilici da se revanširaju momcima iz Bugarske.
Ipak, za možda najlepšu sliku je zaslužna publika koja je prepoznala istinsku sportsku priču, takmičarsku strast i vredne, mlade igrače, i koja je uz gromoglasan aplauz i ovacije ispratila iz sale Random5, nove šampione Balkana.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :