BAD MUSIC FOR BAD PEOPLE predstavlja: Munly i The Lupercalians u Beogradu

Datum objave:24.08.2022

Pročitano:424 puta

Datum održavanja: 19.10.2022

Lokacija: Beograd

Bio jednom jedan grad Denver, na 1000 metara nadmorske visine, ispunjen mnoštvom posebnih gitarskih zvukova. Ne znamo da li je stvar u vazduhu ili vodi, ali Denver je izrodio desetine neverovatnih bendova i muzičara, koji su 1990-ih formirali underground scenu opšte poznatu kao “Denver Sound”. Odatle su ponikli neka od najjedinstvenijih imena američke alternative kao što su 16 Horsepower i Wovenhand, DeVotChka, Lilium, Tarantela, The Czars…

 


Članovi “Denver Sound”-a koji su više puta proklamovani najboljim živim bendom u Americi su neponovljivi Slim Cessna’s Auto Club, čijoj je kantri-pank-gospel-gotik “službi” beogradska publika imala čast da prisustvuje već 3 puta.
Istorija je iza Amina i drugih uzvika blagosti i milosti sakrila razne strašne stvari. Njihovo razobličavanje i iznošenje na svetlost dana specijalnost je Munly J. Munly-ja. Najpoznatiji je kao onaj frontmen Slim Cessna’s Auto Cluba koji nije u imenu benda. Za koga ne znate da li izgleda kao personifikacija smrti ili namučeni svetac. Koji u svom plesu spaja gorštački mountain dance svojih davnih predaka sa binskim trzajima Iana Curtisa.


Takav “ples” prožima celo njegovo stvaralaštvo. Munly je muzičar i pisac predan kreaciji svetova kao što je Luperikalija - zemlja bez granica i tla u kojoj se ukrštaju puritanizam prvih doseljenika, prostodušnost "dobrih ljudi sa sela" i krvne žrtve i bahanalije starog Rima. Dvanaest godina od prvenca “Petr & The Wulf,” donose nam prvi iz trilogije albuma o Luperikaliji - “Kinnery of Lupercalia; Undelivered Legion”. On oživljava hipnotički naboj Munly-jevih ranijih radova, u kombinaciji sa ritmovima uz koje će vas mrdati i u nogama i u dubinama vaše mračne, grešne ljudske duše.


Teško im je naći ekvivalent, ali - pokušajte da zamislite da su se, umesto u sivom Mančesteru, Joy Divison okupili u dubinama Apalača, bez struje, opremljeni za tumačenje sveta predačkim mitovima, ritualima i životinjskim (a možda i ne samo životinjskim?) kostima i kožama, potpomognuti misterioznim bićima čija nam je priroda nejasna, a čistota namere još manje.
Vešto i mahnito okidajući svoj bendžo, baratajući glasom od basa i tuva napeva do ukletih visokih tonova, Munly celim svojim kreativnim bićem kao da u trenutku biva posednut svim tim opčinjavajuće strašnim pričama, pritom sa bendom stvarajući potpuno jedinstven zvuk - mešavinu primitivnog američkog folka, kompleksnih tribalnih ritmova i dark wave-post punk naboja.
Iako ćete ih teško prepoznati na bini iza njihovih paganskih maski, većinu Lupercalian-aca čine sadašnji i bivši članovi Slim Cessna’s Auto Cluba. Samim tim, može se reći da su Munly And The Lupericalians primalnija i mračnija iteracija čuvenog Autokluba ukletih propovednika gotik kantrija.


Da parafraziramo jednog drugog velikog pesnika među muzičarima - “hoćete to još mračnije?”


Dođite onda u KC Grad u sredu, 19. Oktobra.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara @ Pub Brod i Čumić Chillton. Od 1. oktobra 1300. Na dan koncerta 1500.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :