Barutana klub Beograd

BAD MUSIC BOOGALOO #4 u KC Gradu

Datum objave:28.05.2022

Pročitano:330 puta

Datum održavanja: 18.06.2022

Lokacija: Beograd

Posle tri godine pauze sve se spakovalo u samo jedno veče – 18. Jun u KC Gradu.

 

Bad Music Boogaloo

 

Da bi svi izvođači svirali regularni repertoar, čitav događaj počinje u 18 sati i mora da se završi najkasnije u ponoć! Stoga će satnica izgledati ovako:

 

18:00 - Bag Of Dicks
18:45 - Elli De Mon
19:45 - LHD
20:45 - James Leg
22:00 - Endless Boogie

Bag Of Dicks su trajali kratko, tek par godina sredinom prošle dekade, ali su ostali upamćeni po upečatljivim nastupima u raznim beogradskim klubovima. Glasna bas gitara kroz dva pojačala, pedale i grmljavina bubnjeva.
Trash garage duo od nedavno svira ponovo, a BAD MUSIC BOOGALOO #4 je prvo pojavljivanje u javnosti posle niza godina.


Elli De Mon je italijanski one woman band. Objavila je šest albuma pod uticajem najranije bluz tradicije (Bessie Smith, Mississippi Fred McDowell, Son House). Prošlogodišnji album “Countin’ The Blues: Queens of The 20’s”, obrade bluz standarda starih čitavi vek, prokrčio je put za Elli De Mon, njenu sofisticiranu interpretaciju prvih bluz pesama, kao i sam nastup tokom kojeg svira gitaru, peva, koristi manji set bubnjeva, razne druge udaraljke i pomoćne rekvizite.

LHD su nekad činili ¾ legendarnog hrvatskog benda Bambi Molesters. Lada, Hrvoje i Dinko pre neki dan objavili su prvi album “Off The Grid” (Dirty Old Label, 2022) i promovisaće ga čitavo leto na više festivala i klupskih koncerata. Velika je čast da sviraju na BMB#4 kao bogovi instrumentalne muzike u Evropi, a i šire.

James Leg i njegov “totalni rokenrol do poslednje kapi znoja i krvi” nastup poznati su ne samo u Beogradu. Ovaj put za bubnjevima je Andrew Jody, bubnjar Barrence Whitfield & The Savages i bubnjar sa prva dva James Leg albuma. Isterivanje demona iz distorziranog Fender Rhodes električnog klavira uz tutnjavu seta bubnjeva.

Endless Boogie su kvartet koji postoji od ’97. i sviraju spoj kraut roka sa bluzom i bugijem, gde su pesme ‘džem za džemom’ kako veli Paul Major, gitarista i pevač benda. Sažeto - uigrana interakcija dve gitare sa hipnotičkom osnovom koja se iznova vozi do kraja i atraktivnim solo deonicama uz pulsirajuću ritam sekciju i ponekad pevanje, a ponekad nasumično verglanje u mikrofon gde vokal dobija ulogu dodatnog instrumenta. Endless Boogie pesme obično traju van svih standarda, često i preko 20 minuta.

Ulaznice do 5. Juna 2000 din. Od 6. juna 2500, a na dan koncerta 3000.
Pretprodaja:
Čumić Čilton
Pab Brod


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :