Barutana klub Beograd

Bad Copy, Babe & Brkovi: Koncert zagrevanja pred Arsenal Fest!

Datum objave:20.04.2015

Pročitano:7567 puta

Datum održavanja: 29.05.2015

By:Aleksandar Arežina

Kultne Babe, hiphoperi Bed kopi (Bad Copy) i folk-pankeri Brkovi u petak 29. maja u bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda održaće veliki koncert zagrevanja pred Arsenal Fest koji se održava 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu!
 

Grupa Bad Copy: Koncert zagrevanja pred Arsenal Fest! | Bašta SKC-a | 2015

 

Troje učesnika prethodnih izdanja kragujevačkog festivala udružili su sada snage specijalno kako bi Beograđanima najavili novi Arsenal 05. Ulaznica za koncert Baba, Brkova i Bad Copy-ija je 800 dinara do 1. maja, a nakon toga će biti 1.000 dinara preko mreže Eventim i na blagajni SKC-a.
 

Grupa Babe: Koncert zagrevanja pred Arsenal Fest! | Bašta SKC-a | 2015

 

"Bašta je prirodno okruženje za nas Babe... a imaćemo i Brkove tako da će zabava biti dvostruka. Zapravo, biće trojka sa Bed kopijem", poručuju Babe, čuvene po "Noć bez sna", "Ko me ter'o", "Slanina", "Lola" i ostalim hitovima koje vole mladi.
 

Grupa Brkovi: Koncert zagrevanja pred Arsenal Fest! | Bašta SKC-a | 2015

 

Dodatno veselje u bašti SKC-a 29. maja prirediće Brkovi - zagrebački turbo/pank/folk/wellness bend koji donosi pregršt hitova poput "Bolje da sam s frendovima pio rujno vino", "Opasno se drogiram", "Nisam ja za tebe", "Kurvno prokleta", "Samac"...

"Jako cijenim oba benda. Žiku (Milenkovića iz Baba) sam upoznao. Prijatan i druželjubiv čovjek. Timbeta i Ajsa (iz Bed kopija) znam od ranije, a nedavno sam upoznao i Wiklera. Super ekipa za druženje, svirali smo nekoliko puta zajedno. Što se tiče Baba, neki članovi moje uže obitelji ih rado i često slušaju", kaže pevač Brkova Šemso.

Reperi Bed kopi zahvaljujući hitovima "Ljubav ili pivo", "Uno, due, tre", "Idemo odma" "Metalac"... već su uspešno pokorili Halu sportova, mada po sopstvenom priznanju preferiraju nastupe u manjim klupskih prostorima i "bliski kontakt sa ljudima i smrad alkohola" - čega će u Bašti SKC-a biti napretek!

Prvi poznati izvođači Arsenal Festa 05 u Kragujevcu su S.A.R.S., Elemental, Kolja i Grobovlasnici, Artan Lili, kao i britanski didžej LTJ Bukem sa MC-ijem Staminom. Mnogobrojni ostali izvođači, njihov raspored po binama (Main Stage, Garden Stage, Explosiv Stage...) i satnica biće sukcesivno objavljivani.

Rasprodato je početnih 500 kompleta ulaznica za sve tri večeri Arsenal Fest 05, koji će biti održan 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu! VAŽNO! Samo uz početnih 500 kompleta išla je i poklon majica Arsenal 05. To znači da ubuduće poklon majica ne sleduje kupce kompleta koji košta 1.500 dinara i može se i dalje naći preko mreže Eventim i u Domu omladine Kragujevca. Od polovine maja uz komplet počinje prodaja ulaznica za svaku od pojedinih večeri Arsenala.

Posetioci Arsenal Festa 05 imaće mogućnost BESPLATNOG boravka u festivalskom kampu! Za boravak u tradicionalnom "Arsenal rok kamp" kod stadiona “Čika Dača” u Kragujevcu zainteresovani se mogu prijavljivati preko arsenalkamp@gmail.com i 065/4614379. Rezervacija je neophodna!

U obezbeđenom, označenom prostoru, posetioci imaće mesta za sopstveni šator, toalet, upotreba tuševa i pijaće vode. Posetioci kampa laganom petnaestominutnom šetnjom stižu do festivalskog prostora - Kneževog arsenala. Na dohvat su im i brojne kulturne znamenitosti grada (Kompleks “Veliki park i Spomen muzej”, kompleks “Milošev Venac”...), a mogu da uživaju i u bogatom noćnom životu Kragujevca.

Arsenal fest se tradicionalno održava u srcu Kragujevca - u fantastičnom prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu, fabrici oružja iz 19. veka gde se nalazi Main Stage. Nedaleko odatle je živopisna Zastavina bašta i Garden Stage, dok je Explosive Stage, smešten u Čaurnici, objektu iz 19. veka gde je snimana serija "Titanik - krvi čelik"! Arsenal fest 05 priprema još dva dodatna Stage-a, prateći program i mnogo zanimljivih sadržaja...

https://www.facebook.com/pages/Arsenal-FEST/232068263475217?ref=hl

BABE

Na inicijativu Bojana Vasića, basiste Bezobrazno zeleno, Babe su osnovane 1992. godine u Beogradu kao (super)grupa sastavljena od muzičara iz velikih i značajnih srpskih bendova - Žika iz Bajage i Instruktora, Ilke je tada bio član Riblje čorbe, a bubnjar Goran Čavajda-Čavke Električnog orgazma. Vasić usled nesuglasica sa ostalima ubrzo napušta bend i odlazi u Južnu Afriku, a zamenjuje ga Škopi iz još jednog bitnog benda - U škripcu. Prvi album "Slike iz života jednog idota", u inat ratom i sankcijama opterećenoj i mračnoj 1993. godini donosi nesvakidašnju zbirku poletnih, seksualno provokativnih i otkačenih pesama, kao što su "Slanina", "Noć bez sna", "Da te vidim golu" i posebno urnebesna zezancija "Češemo se". Nagomilana stvaralačka snaga glavnog stihopisca Žike Milenkovića i njegovog čestog saradnika u pisanju muzike Ilketa rezultira ubrzo mini albumom "4 Babe, 4 pesme" (1994), sa kojeg se ističu hitovi "Novogodišnja pesma" i "Loša navika". Drugi albuma "Lažne slike o ljubavi" (1995), koji donosi hit "Ko me ter'o", bend snima bez Čavketa koji odlazi u Australiju gde je preminuo 1997. godine. Kompilacija "P.S. Babe" (1998) pored čitavog prvenca i mini albuma donosi i nove pesme "Hoću da budem predsednik Srbije", "Zadnja noć" i "Mladi ludi svet".

Treći, poslednji albuma Baba "Slike sna i jave (Samo za ludake i buntovnike)" Žika snima sa novom postavom u kojoj su bili gitarista Vladan Nedeljkov i bubnjar Blagoje Nedeljković, i to u nevreme, usred NATO bombardovanja 1999. godine. Žika usled pojačanih aktivnosti matičnih Bajaga i Instruktori 2000. godine zamrzava rad benda. Babe su se ponovo udružile 2013. igrom slučaja na dvadesetu godišnjicu od izlaska prvog albuma "Slike iz života jednog idiota". Uz stare Babe - pevača i gitaristu Žiku Milenkovića, gitaristu Zorana Ilića- Ilketa i basistu Dejana Škopelju-Škopija - nova Baba je bubnjar Goran Ljuboja-Trut (ex Rambo Amadeus, E Play).

BRKOVI

Brkovi su hrvatski turbofolk-punkrock sastav iz Zagreba. Udaljene žanrove su duhovito spojili u melodioznu celinu. Od turbofolka koriste emotivne stihove spojene sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala. Njihove prostodušne tekstove prožima izravan svirački stil. Albume objavljuju samostalno, bez posredništva diskografske kuće. Smatraju kako im izdavačka kuća za promociju albuma nije potrebna, već sav posao oko celokupne organizacije obavljaju sami. Kao razloge navode prisutnost interneta kao i činjenicu da ukoliko bi potpisali ugovor sa izdavačkom kućom ne bi mogli nuditi albume za besplatno preuzimanje, što žele raditi. Svi njihovi albumi u potpunosti se mogu preuzeti u mp3 formatu na njihovoj službenoj web stranici (za nisku cenu se mogu kupiti i u web shopu). Albume štampaju u standarnom CD obliku koje distribuiraju na nastupima. I po svojim ostalim osobinama Brkovi su pravi punk rock sastav. Umesto pravih imena predstavljaju se nadimcima, albume nude besplatno, tekstovi pesama su uvredljivi i seksistički. Ipak, ovaj sastav je uobičajenu društvenu i političku tematiku punka zamenio ljubavnim tekstovima tipičnima za turbofolk i zabavnu muziku. Sadašnji pevač Shamso 69 dolazi u sastav 2007. kada je zamenio prvog pevača. Shamso 69 je autor i većine tekstova. 2013. Brkovi su izdali kompilaciju na kojoj bendovi iz regiona sviraju obrade njihovih pesama. Muziku kakvu sviraju Brkovi i ranije su svirali mahom bosanski sastavi kao što su Vatreni poljubac i Nervozni poštar.

https://www.facebook.com/pages/Brkovi/44062436675

BAD COPY

Bad Copy je hip-hop sastav iz Beograda nastao 1996. godine, a koji danas čine Skaj Vikler, Timbe i Ajs Nigrutin. Bend iza sebe ima tri studijska albuma: Orbod mebej iz 1996. Godine, Sve sami hedovi iz 2003. i Najgori do sada iz 2006. godine. Izdanje "Krigle" (2013) je četvrti studijski album sastava Bad Copy.

https://www.facebook.com/badcopy011


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :