Klub Barutana Beograd

BACK TO BASICS: Izložba Biljane Cincarević u O3one Art Space-u

Datum objave:05.11.2015

Pročitano:6366 puta

Datum održavanja: 17.11.2015

Lokacija: O3one Art Space, Beograd

U četvrtak 5. novembra u 19 časova O3one Art Space otvara vrata izložbe Biljane Cincarević BACK TO BASICS.


BACK TO BASICS najavljuje novu fazu u slikarstvu Biljane Cincarević, nagoveštenu prethodnom izložbom Holy Femininity. Biljanin razvojni put, od predstavljanja primarnih seksualnih instikata, preko suptilnijih stanja, ovom izložbom ukazuje na potrebu za rešavanjem disbalansa između materijalnog i duhovnog postojanja.

 

BACK TO BASICS: Izložba Biljane Cincarević u O3one Art Space-u | Beograd 2015

 

Biljana Cincareviće se kroz svoje radove pita da li je sveta žena iz prošlosti ostajala sveta i u svakodnevnim životnim situacijama... Na Biljaninim slikama žena sa oreolom je predstavljena u različitim savremenim kontekstima - na duhovnom putu i u njujorškom metrou, na plaži, dok zagledana stoji na terasi... Na ovaj način, Biljana skreće pažnju na božanstvenost žene i, od običnih - pravi svetice. BACK TO BASICS poziva na povratak duhovnom kao neodvojivom delu našeg materijalnog postojanja.

 

Biljana Cincarević je slikarka i konceptualna umetnica koja je izlagala na svetskim sajmovima umetnosti i predstavlja deo međunarodne umetničke scene. Izjašnjava se kao stanovnica sveta. Svojim aktivizmom na polju ljudskih i socijalnih prava je značajno doprinela novom licu Srbije. U slikarstvu se izražava u maniru modernog realizma, dok u svom konceptualnom radu kritikuje religiju i uvodi spiritualnost u svoju umetnost.

 

www.biljanacincarevic.com
Izložba je otvorena do 17. novembra.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :