Barutana klub Beograd

Avangardne prakse: Aprilski susreti od 3. do 6. aprila u SKC-u

Datum objave:29.03.2017

Pročitano:4110 puta

Datum održavanja: 03.04.2017 - 06.04.2017

Lokacija: SKC

Ovogodišnji Festival Aprilski susreti 2017. trajaće od 3. do 6. aprila pod sloganom Avangardne prakse jer je koncept ovogodišnjeg festivala usmeren na avangardne prakse kroz savremene izvođačke umetnosti i u duhu je proslave 100 godišnjice dadaizma. Samim tim, deo radova koji će biti prikazani predstavljaju komunikaciju sa ovim velikim umetničkim pokretom.

 

Aprilski susreti 2017: Avangardne prakse

Program Aprilskih susreta obuhvata brojne koreografije profesora i studenata I, II i III godine Instituta za umetničku igru, izložbu fotografija, performanse, instalacije, radionice i koreografske improvizacije, kao i pozorišnu instalaciju Dah teatra Žene DADE.

U okviru filmskog programa Rane avangardne prakse na filmu - posvećeno Branku Vučićeviću, publika će moći da vidi deset filmskih ostvarenja za koje se slobodno može reći da „prekoračuju uspostavljene granice, krše pravila, preuređuju i obnavljaju filmski jezik." (B. Vučićević)

Takođe tu je i već tradicionalni koncert bendova: Last Thrill, Popečitelji, E-Play, Trese. Lupa. Udara., Jarboli... kao i tribute bend Rain Dogs sa svojim muzičkim performansom gde između zavodljivog zvuka saksofona i hrapavog vokala oživljava mala gradska noćna magija. Ulaz na sve doga]aje je slobodan. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :