Barutana klub Beograd

Autorski koncert srpskog kompozitora i pijaniste Vladimira Đenadera!

Datum objave:04.02.2015

Pročitano:4885 puta

Datum održavanja: 05.02.2015

Lokacija: SKC, Beograd

Vladimir Đenader, srpski kompozitor i pijanista, rođen je 28. avgusta 1956. godine u Sarajevu gde se i školovao. U Srednjoj muzičkoj školi učio je tri odseka: teoretski, kontrabas (kod prof. Božidara Nikolića), i klavir (kod prof. Ranke Cecić). Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Matusje Blum, da bi kasnije upisao i odsek kompozicije u klasi profesora Vojina Komadine.

 

Karijeru je razvijao u tri pravca: pijanističkom, kompozitorskom i pedagoškom. Pijanizmom se bavio često kao korepetitor i muzički saradnik, ili kao kamerni muzičar.
Komponovao veći broj dela za razne instrumente i sastave. Na posebno dobar prijem kod izvođača i publike naišla su dela: „Epizode“ za dva klavira, Balada i Humoreska za violinu i klavir (Republička takmičenja u Beogradu, Niš, Priština...), ciklus kompozicija „Raskovnik“ za klavir solo. U periodu 2000-2010. godine priredio je više autorskih večeri – koncerata, predstavljajući se kao kompozitor i pijanista. Radio i multimadijalna dela, kao i muziku za kratke filmove.


Kao pedagog izveo generacije mladih muzičara i sa njima osvajao brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Tokom karijere radio kao saradnik u školama, Muzičkim akademijama, televiziji, pozorištu, kulturnim centrima...
Od 2003. je godine direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar Stojanović“ iz Uba. Značajni poduhvati iz tog perioda su idejna postavka Festivala škole i Monografija „30 godina muzičke škole „Petar Stojanović“ 1977-2007“.
Vladimir Đenader je osnivač i prvi predsednik Udruženja „Dunav art“, koje se bavi projektima iz umetnosti i kulture.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :