AUTOR - Škola kreativnog pisanja / Upis u toku!

Datum objave:25.02.2011

Pročitano:3112 puta

By:Jelena Popadić

Škola kreativnog pisanja Autor počinje sa radom od marta 2011. u Domu kulture Studentski grad. Upis počinje 26. februara. Škola kreativnog pisanja Autor pokrenuta je na inicijativu Jelene Popadić, dramaturga i teatrologa, a uz podršku i pomoć Doma za kulturu Studentski grad, koji je uvideo značaj ove aktivnosti i Školu uvrstio u svoj redovni program. Časovi će se održavati vikendom u prostorijama Doma kulture Studentski grad i svaka grupa će imati dva časa nedeljno.
 


Škola kreativnog pisanja Autor namenjena je svim školskim uzrastima; dakle, polaznici Škole su osnovci, srednjoškolci, ali i studenti. Polaznici škole su razvrstani po grupama, po kriterijumu uzrasta, sposobnosti i interesovanja, te rad u manjim grupama omogućava direktniji kontakt sa predavačem i čime se lakše postiže primarni cilj rada, a to je razvijanje spisateljskih sposobnosti i talenta.

I ne samo to: Škola kreativnog pisanja Autor kroz predavanja upućuje polaznike sa vrstama kreativnog pisanja: ova škola ne obuhvata samo savladavanje veštine pisanja u okviru osnovna tri roda književnosti (lirika, epika, drama), već podrazumeva savladavanje veštine pisanja reklama, slogana, blogova itd. Osnovni metod je pisanje i analiza napisanog, ali je uključen i rad u grupama, radioničarski rad na određene teme sa određenim ciljem, kao i igre koje imaju za cilj da razviju sposobnost „baratanja rečima“.

Svakog tromesečja Škola Autor u goste poziva jednog pisca, koji kao gost-predavač, svojim savetima pomaže polaznicima Škole da ostvare svoje spisateljske ciljeve. Škola predviđa i završno književno veče, na kome se prezentuju radovi polaznika, a koji se objavljuju na zvaničnom sajtu Škole kreativnog pisanja Autor u sekciji Radovi mladih autora. Upis počinje 26. februara 2011. godine u 12h u Sali na spratu Doma za kulturu Studentski grad. Mesečna članarina je 2000 RSD.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :