AUGUSTE - SVE ŠTO JE NEKADA BILO VAŽNO: Izuzetno prirodno i spontano!

Datum objave:08.11.2015

Pročitano:4439 puta

By:Milan B. Popović

AUGUSTE CD

SVE ŠTO JE NEKADA BILO VAŽNO

DALLAS RECORDS, 2015.

Nakon magičnog uvoda, nežno se naslanja dokument – Ona. Duo „Auguste“ nije česta pojava na ex-YU regionalnoj sceni. Ovo što danas od njih dve - a one su Marković Gordana i Lulić Ivana – čine na ovoj CD ploči sa ukupno jedanaest songova, pravo je otkriće, nalik na oazi u pustinju, ili spasonosnom ostrvu usred uzburkanog okeana.“ I kako sad“ se zvučno ritmički i tekstualno nadovezuje poput neraskidivog klupka nota, tonova, reči i glasova.

 

AUGUSTE - SVE ŠTO JE NEKADA BILO VAŽNO: Izuzetno prirodno i spontano! | Recenzija Milan B. Popović

 

Četvrta redna pesma na ovoj CD disketi „Budiš more“, počinje odvažno, poletno i vedro. Sviđa mi se, dopada mi se što je akustična podloga i milje, osnovna potka gotovo svih tema na ovoj kompaktnoj disketi. Lični favorit, svakako je zvučni dokument – Između redova. Tekstovi/lirika je veoma komunikativna, otvorena, tako da se mogu osetiti raznolika osećanja autorki. Sving / džez manir , impresivan je u komadu - U Zagrebu, magla je. Sve je to urnebesno lako, baršunasto aranžirano, slojevito a svedeno, gotovo neverovatno pikantno a pitko. U komadu „Tražiš neki razlog“, jazz nekako nenametljivo nastupa i stupa na snagu. „Auguste“ jesu osveženje i unikat, ali nisu same iznele ceo teret ovog materijala.

Svirali i snimali na CD-u „Sve što je nekada bilo važno” su: Tomislav Franjo Šušak (bas gitara, električna gitara, akustična gitara, gudači, synth, klavir, ukulele, udaraljke, mandolina, rhodes), Tomislav Leko (klavir), Jerko Jurin (bubanj), Marko Radić (bas gitara, kontrabas), Gordan Dragić(akustična gitara), Franjo Vuglec (hammond, synth), Stipe B. Mađor (truba), Gordana Marković (vokal, akustična gitara, klavir, udaraljke) i Ivana Lulić (vokal, udaraljke). Produkciju materijala/pesama radio je Tomislav Franjo Šušak. Snimano i miksano u Studiju C, u Zagrebu. Za mastering su bili zaduženi Pavle Miholjević i Jura Ferina, a oblikovanje Marko Nemec i same „Auguste“. Osveženje na sceni, definitivno!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :