Audio-vizuelni i džez performans na
10. PDP konferenciji

Datum objave:02.10.2018

Pročitano:2226 puta

Datum održavanja: 11.10.2018 - 14.10.2018

Lokacija: Novi Sad

Program ovogodišnje PDP konferencije započeće audio-vizuelnim i džez performansom osnivača i kreativnog direktora jednog od najdinamičnijih dizajn studija iz Njujorka Mitcha Paone u četvrtak 11. oktobra od 20 časova u Studentskom kulturnom centru Fabrika.

 

PDP Conference

 Tokom ovog performansa Mitch Paone iz DIA Studija će na nekonvencionalan način približiti publici vezu između džeza i dizajna objašnjavajući je idejom da kao što veliki džez umetnici moraju prvo savladati tehniku sviranja na određenom instrumentu, tako i dizajneri moraju savladati tehniku rada pre nego počnu sa improvizacijama. Upoređujući muzički ansambl sa timom dizajnera koji zajedno kreiraju nešto novo, Mitch će se, uz podršku predstavnika novosadske muzičke scene, postarati da PDP publika uživa u jedinstvenom muzičkom programu prvog dana PDP konferencije!


Tokom četvorodnevne posete Novom Sadu, Mitch će održati i predavanje sa temom kinetičke tipografije i brendinga u petak, 12. oktobra od 19 časova u dvorcu Eđšeg i i jednodnevnu radionicu u subotu, 13. oktobra u Kulturnom centru LAB.


Više o pristupu tipografiji i brendingu iz njujorškog ugla kao i specifičnom načinu razmišljanja tokom kojih se u DIA studiju dolazi do blještavih kinetičkih projekata, moći će da čuju svi učesnici radionice “Kinetic Thinking’’ na kojoj će Mitch Paone biti mentor. To naravno nije sve – najave ostalih učesnika i izložbi slede uskoro! Kao i do sada, ulaz na PDP konferenciju je u potpunosti besplatan za sve posetioce.


Više od 90 mladih će imati priliku i da učestvuje na PDP radionicama koje će držati i Patrick Thomas; profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, Mane Radmanović i umetnicki direktor iz Rige Pavel Kedich. Detaljan opis radionica nalazi se na ovom linku. Broj učesnika na radionicama je ograničen a prijave su još uvek otvorene! Zainteresovani za učešće na radionicama treba da popune prijavu na zvaničnom web-sajtu PDP konferencije.

Dolazak Mitch Paonea na ovogodišnju PDP konferenciju omogućila je Ambasada SAD u Beogradu. 

PDP konferencija se organizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Gradske uprave za sport i omladinu Novi Sad, Departmana za grafičko inžinjerstvo i dizajn GRID Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, OPENS 2019 – saveza udruženja Omladinske Prestonice Evrope Novi Sad i Fondacije "Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture". 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :