ATHEIST RAP kreće na prolećnu turneju u okviru koje će obići 10 nemačkih gradova!

Datum objave:27.03.2015

Pročitano:3987 puta

Datum održavanja: 04.04.2015 - 18.04.2015

By:Zlatko Bardun

Novosadska pank-rok grupa Atheist Rap, koja je tokom prošle godine obeležila 25 godina postojanja i rada, prvi put od osnivanja će gostovati u Nemačkoj.


Ateisti su deceniju unazad jedan od naših koncertno najaktivnijih bendova. Redovno nastupaju po klubovima i festivalima po celom regionu bivše Jugoslavije, a sredinom februara ove godine su održali koncerte u Budimpešti i Beču. U aprilu će, na poziv promotera iz Nemačke, tokom dvonedeljne turneje nastupiti u 10 nemačkih gradova.

 

ATHEIST RAP kreće na prolećnu turneju u okviru koje će obići 10 nemačkih gradova!

 

Turneja počinje 04. aprila nastupom na festivalu El Pueblo Unido u mestu Švebiš Gmund, a završava se učešćem na Rush & Disorderly Festivalu u Berlinu, 18. aprila. Između ta dva nastupa, novosadski pankeri će imati samostalne koncerte u Šopfhajmu, Filingen Šveningenu, Minhenu, Majncu, Troisdorfu, Šorndorfu, Gisenu i Kotbusu.

 

Povezanost Atheist Rapa sa Nemačkom se do sada ogledala u tome što je bend još davnih dana napravio omaž istočno-nemačkoj auto industriji svojim hitovima „Blu Trabant“ i „Wartburg limuzina“ i time što ih decenijama unazad inspiriše stvaralaštvo legendarnog nemačkog benda Die Toten Hosen. Uz njih su članovi Atheist Rapa imali zadovoljstvo da nastupe na njihovom beogradskom koncertu, sada već davne 2004. godine. Tokom predstojeće turneje, Ateistima će na nekoliko samostalnih koncerata gostovati nemački pank bendovi i biće pravi izazov u njihovom društvu predstaviti se nemačkoj publici pesmama na srpskom jeziku. Na svojim ranijim nastupima u Engleskoj i Švajcarskoj, Atheist Rap su se uverili da jezička barijera ne predstavlja prepreku i da publika ume da prepozna poruku koju bend emituje.

 

Realizaciju turneje po Nemačkoj pomogli su prijatelji benda iz brenda Converse sa kojim Atheist Rap godinama unazad uspešno sarađuje.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :