Astral Projection večeras u Barutani!

Datum objave:01.07.2017

Pročitano:6110 puta

By:M. J.

Lokacija: Barutana

Legende Goa Trance i Psy Trance žanra, Astral Projection vraćaju se u srpsku prestonicu gde će večeras pod otvorenim nebom na Kalemegdanu još jednom prirediti spektakularnu muzičku vožnju.


Na sceni su skoro 30 godina pa bismo o njima mnogo toga mogli da kažemo, ali da biste shvatili kakvu muziku prave i kakve su njihove žurke, najbolje je da odete i uverite se sami. Mi vam donosimo četiri zanimljivosti iz njihove karijere kao malu uvertiru za njihov večerašnji nastup u Barutani. 

 

Astral Projection - Barutana - Goa Trance - Psy Trance / Urban Bug Foto: Dušica Stojanović

Kada kažem Goa Trance i Psy Trance mislim Astral Projection


Mnogima je prva asocijacija na Goa Trance i Psy Trance upravo Astral Projection i to nije za džabe jer ovaj dvojac iz Tel Aviva i spada u pionire ovih žanrova. Kvalitetnom muzikom i setovima pozicionirali su se u samom vrhu elektronske muzičke scene u svetu i suvereno vladaju tronom sve ove godine.

Kako su Avi Nissim i Lior Prlmutter postali Astral Projection 

 

Iza pseudonima Astral Projection stoje Avi Nissim i Lior Perlmutter, a pre nego što su postali Astral Projection radili su trance muziku pod pseudonimom SFX. Njih dvojica upoznali su se davne 1985 godine u jednom klubu u Tel Avivu u kome se puštala punk i new wave muzika. Obojica su imali bendove, a onda su se jednog dana našli i odlučili da produciraju elektronsku muziku bez nekog određenog žanra. Njihov “studio” bio je podrum, a prvu traku poslali su belgijskom lejblu “Musicman”. Belgijansci su toliko odlepili na njihovu traku da su im kupili dve avionske karte i platili im put u Njujork kako bi snimali u profesionalnom studiju. Sve se to dešavalo u drugoj polovini 80-ih godina i dvojac SFX je izbacio nekoliko uspešnih albuma. Njih dvojica su 1990. godine otputovali u Gou gde otkrivaju sve čari onoga što je kasnije postalo Goa Trance žanr, a s obzirom da su se među prvima bavili produkcijom te muzike smatraju se pionirima tog žanra. Astral Projection su zvanično osnovali 1993. godine.

 

Astral Projection - Barutana - Goa Trance - Psy Trance / Urban Bug Foto: Dušica Stojanović

Muzičke zvezde ili porodični ljudi


S obzirom na planetarnu popularnost Astral Projection verovatno mnogi fanovi misle  da Avi i Lior žive život rok zvezda, međutim stvarnost je potpuno drugačija. Njih dvojica žive prilično obične živote. Ono što možda niste znali je da su obojica porodični ljudi. Avi ima 18-godišnju, a Lior devetogodišnju ćerku koje ih ponekad prate na turnejama. Njihovi životi izgledaju tako što ujutru odvezu decu u školu, trče u parku ili treniraju na neki drugi način, a onda se poslepodne nađu u studiju i stvaraju – svakodnevno.

 

Astral Projection - Goasapiens - Barutana 2017 - Psy Trance - Goa Trance

Specifičan Astral Projection zvuk


“Naš muzički koncept je da stvaramo muziku uz koju može da se igra i koju zaista možeš da slušaš. Definisali smo taj neki specifični zvuk još u kasnim 80-im, održao se kroz 90-e godine i samo smo ga nadograđivali, ali je u osnovi isti. Pravimo muziku na različite načine, ali se na kraju uvek odlučimo za traku sa puno sekvenci i zvuka. Minimalistički pristup baš i nije naš fazon” – kažu Astral Projection.

Večeras u Barutani spremaju još jednu žurku za pamćenje u organizaciji Goasapiens ekipe, a domaću podršku čine Aquapipe, Sivi i Albert.

 

Pogledajte kako je izgledalo kada su poslednji put bili u Barutani ....

 


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Bojan Vujasinovic
19.09.2018 12:52
Prvi put sam ih cuo uzivo u barutani 2002 godine. Drugi put hangar 2004. Insprativna muzika. Od 2007 godine i nemam puno vremena, ali slusam kad imam vremena . Pozdrav svim dobrim ljudima.


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :