ART TO GO JAZZY: Učestvuj u umetničkoj kolonizaciji niške Tvrđave!

Datum objave:22.06.2016

Pročitano:3351 puta

Lokacija: Niš

Nišville fondacija i Udruženje umetnika ARTEF pozivaju mlade stvaraoce do 36 godine koji se izražavaju u formi skulpture i slike da se prijave na konkurs za učešće na prvoj umetničkoj kolonizaciji niške Tvrđave pod nazivom „ART TO GO JAZZY“. Projekat će se realizovati u okviru Nišville Jazz festivala i održaće se ispred izgorelih ateljea u trećem koridoru niške Tvrđave.

 

Art to go jazzy


Konkurs je namenjen stvaraocima iz zemlje i inostranstva, jer težimo da ovim projektom na zaista ubedljiv način predstavimo i realizujemo ideju multikulturalnosti, multiuniverzalnosti i multipovezanosti različitih izraza i formi na jednom mestu.

Konkurs je otvoren od 21. juna i trajaće do 10. jula 2016. godine. Potrebno je dostaviti kratku biografiju sa tri rada iz oblasti skulpture ili slike, sa informacijama o nazivu, dimenzijama i tehnici u PDF formatu na email adresu: arttogojazzy@gmail.com. Nepotpune prijave neće biti razmatrane, kao i one koje pristignu posle isteka konkursa.


Rezultati konkursa biće objavljeni do 15. jula, na zvaničnom sajtu Nišville festivala www.nisville.com i na zvaničnoj Facebook stranici Udruženja umetnika ARTEF.

Ideja za mesto održavanja kolonije potekla je iz potrebe da se skrene pažnja na ateljee koji od 2003. godine stoje kao ruglo i ružan podsetnik o stavu i načinu na koji se nadležne institucije ophode prema umetnicima, a ovde i autorima sa reputacijom istaknutih umetnika čiji su radovi zajedno sa zidinama izgoreli.

Motiv za pokretanje ovog projekta je pre svega angažovanje mladih, školovanih umetnika, stvaranje prostora za njihovu promociju i aktuelizaciju umetnosti kao i predstavljanje umetnosti van galerijskog prostora. Saradnja umetnika okupljenih na jednom mestu rezultiraće razmenom iskustava, otvorenim raspravama o umetnosti i kulturi danas, o ambijentu i konzumentima kulture, te i o nužnoj potrebi za implementiranje vrhunske umetnosti i kulture u sve pore našeg društva.

Od učesnika će se očekivati da svoje radove prilagode ideji festivala. Tematska odrednica je jazz kao sloboda umetničkog izražavanja, odatle i potiče naziv projekta „ART TO GO JAZZY“.  Autorima koji učestvuju, pored komunikacije sa publikom, u okviru kreativnog procesa produkcije, pružićemo promociju kroz izložbu, a u narednim godinama njihova dela poslužiće za nagradni fond festivala gde će svako od njih dobiti potvrdu u čijem je vlasništvu njihov rad.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :