ART DILER: Rokaju glasnije nego ikada!

Datum objave:27.02.2017

Pročitano:6646 puta

By:Milan B. Popović

ART DILER VIDEO/CD SINGL NA OVAJ DAN (GLUMIŠ) / 2017.


Pravi, iznenadni i impresivan povratak na velika vrata ovdašnje i regionalne rokenrol scene, izuzetne srpske grupe ART DILER, upriličen je video cd singlom NA OVAJ DAN (GLUMIŠ), koji i u tekstualnom tematskom odabiru Marka Blagojevića (tekstopisac, vokal i bas gitara), kao i u njegovom muzičkom ključu, ne samo da je za nekoliko klasa i nivoa bitniji, kvalitetniji i zreliji od pesama grupe ART DILER, koje su zabeležene na njihovom prvom debitantskom CD-u, već i od mnogih drugih velikana srpske scene koji i po više decenija egzistiraju, ne praveći tako radikalne rezove, na bolje, na žešće, na brutalnije, na ozbiljnije, na unikatnije, na iskrenije, na mističnije, naposletku, pa i na poetičnije i ispovednije... Marko Blagojević je autor i muzike, dok aranžman potpisuju svi članovi grupe ART DILER.

 

Art Diler


Stihovi poput:
„Glumiš, ili se otima ta bol koju znam da nosiš duboko, negde sakrivenu od drugih, pitam se zašto od mene

Podeli, srce od pepela na ravnu čast, mi nismo isi, nikakda nećemo to biti, ali svuda gde kreneš je glad

Ti znaš koliko na ovaj dan teško je nebo, dvoje bez prava da unazad sat ponovo vrate, da ranije shvate....“

...dotiču i najsvetlije momente EKV pasaža uz svo poštovanje Milana Mladenovića i EKV ekipe. Produkcija: Marko Veljković (Mr Sound studio); Mix i postprodukcija: Ivan Radosavljević Rale; Snimano u studiju MRSound, Petrovac na Mlavi; Januar- Februar 2017. Video: Igor Mravac Mihajlović, snimano u Kulturno- prosvetnom centru Petrovac.

Kazaljke na satu grupacije ART DILER ukazuju na to da su u skladu sa modernim vremenom, kao i produkcijom. Oni se ne stišavaju, već prete tzv. konkurenciji – ako je uopšte ima kada su ART DILER u pitanju - i glasni su, jaki i iskreni u svojoj poruci koja može biti upućena i shvatljiva samo najinteligentnijima, najosećajnijima i najiskrenijima.

Kad se samo setim kako su punili klubove i hale pre ne toliko puno vremena, osećam da je ovim video singlom razbijena ograda od svih mogućih prepreka da ART DILER konačno svima u regionu podele po MNOGO od svoje umetnosti.

Skidam kapu mladim ljudima, dobrim ljudima, i odličnim muzičarima. To sastav ART DILER istinski jeste - najdragoceniji dijamant i biser koji srpska školjka ima i čuva. Izađite iz skrovišta i razbucajte ove balavce koji su vam ukrali tron – u međuvremenu! Bravo! Tačka. Kraj. Početak za ART DILER....novi!

 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :