Art-Anima: Aleksandar Tešić

Datum objave:14.05.2014

Pročitano:4702 puta

Ljubitelji fantastike ove godine okupiće se na festivalu „Art-Anima” od 15. do 18. maja u Ustanovi kulture „Palilula”, a jedan od učesnika je i najistaknutiji autor u žanru domaće epske fantastike Aleksandar Tešić. Prvog dana festivala, 15.maja, u 19h on će predstaviti svoje stvaralaštvo: trilogiju „Kosingas” i novi serijal „Zmaj i ždral” o Milošu Obiliću – uopšte sopstveni, autentični pristup pisanju u kome se naša tradicija, slovenska mitologija, običaji i istorija oblikuju u modernu epsku formu.

 

 

Tom prilikom govoriće i Aleksandar Petrović, Aca Seltik, poznavalac slovenske mitologije i ljubitejl knjiga ovog autora. On će otkriti svoje utiske o knjigama s obzirom da je već po pravilu prvi čitalac Tešićevih dela – dobija prvi primerak čim se pojavi iz štamparije. A kako fantastika inspiriše dizajnere pokazaće Mirjana Lukač dizajnerka „Nakita od papira”. Od sada će ljubitelji knjiga moći svoju omiljenu – „Kosingas”, „Koplje svetog Georgija” ili bilo koju drugu da nose oko vrata u formi ogrlice a dame će moći da imaju i takve minđuše.

 

Festival će ugostiti najvažnije domaće pisce fantastike: Zorana Živkovića, Gorana Skrobonju, Pavla Zelića, Miomira Petrovića...Program će pratiti mini –sajam knjiga na kome će ljubitelji fantastike moći da pribave svoje omiljene naslove po povoljnim cenama.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :