Barutana klub Beograd

Arsenal Fest 10 biće ipak online bez publike

Datum objave:08.09.2020

Pročitano:1572 puta

Datum održavanja: 09.09.2020 - 16.09.2020

Lokacija: Kragujevac

Jubilarni Arsenal Fest 10 usled i dalje složene situacije sa pandemijom Kovid-19 u Kragujevcu biće održan online bez prisustva publike, a od 9. do 16. septembra nastupiće Amira Medunjanin, Čovek bez sluha, KBO!, Nikola Vranjković, Lea Dobričić, Kruševac geto, Kendi, Larska i Kanda Kodža i Nebojša. Publika Arsenala moći će posredstvom društvenih mreža i jutjuba da besplatno gleda i sluša svirke na Garden Stage-u, odnosno u kragujevačkoj „Zastavinoj bašti", svake večeri od 21:00.

Prvobitno planirani Arsenal 10, sa najavljenim nastupima imena kakva su Placebo, Sum 41, Ynwgie Malmsteen, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv... nije mogao da bude održan kako je planirano u junu 2020. godine, usled nepovoljne globalne situacije sa pandemijom Kovid-19. Stoga je planirani program prebačen za jun 2021. godine (potvrđeni su Gogol, Yngwie, Dubioza, dok se čekaju datumi za Placebo, Sum...).

 

Nikola Vranjkovic

Foto: Nemanja Đorđević

Nakon toga, tim Arsenala uložio je sve napore kako bi jubilarni festival ovog leta ipak bio održan, naravno u svedenom i prilagođenom obliku, u skladu sa odredbama i preporukama republičkog Kriznog štaba za borbu protiv Kovid-19. Za ovu sedmicu očekivani su ČBS i KBO!, Amira Medunjanin, Nikola Vranjković i Lea Dobričić, kao prvi od desetak planiranih događaja Arsenala 10, koji bi se održavali uz ograničen broj od 500 posetilaca, rastojanje od 1,5 metra, nošenje maski i druga zdravstvena pravila. Pošto je Institut za javno zdravlje Kragujevca danas saopštio da i dalje nema uslova za ukidanje vanredne situacije u gradu, bili smo prisiljeni da se odlučimo za praktično jedini moguć način održavanja desetog Arsenala – emitovanje online nastupa bez prisustva publike.

Povrat ulaznica za nastupe Amire Medunjanin, Nikole Vranjkovića i Lee Dobričić počinje od 8. septembra u zavisnosti od mesta kupovine – u Kragujevcu u Domu omladine i Da Gama Travel-u. Uputstva za povrat novca kupljenih preko Ticket Vision-a: ulaznice kupljene online – poslati email na office@tickets.rs, ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima – povrat (trenutno) na Blagajni Ušće Shopping Center, a ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima van Beograda poslati email na office@tickets.rs, uz priloženu sliku kupljenih ulaznica.

 Zahvaljujemo se svim našim fanovima i posetiocima, iz Kragujevca, regiona i svih delova planete, koji su nam neprekidno davali podršku tokom ovih teških i neizvesnih meseci, zbog kojih smo i nastojali da istrajemo i ipak održimo ovogodišnji slavljenički Arsenal. Verujemo da je ogromno razočarenje fanova Arsenala što neće biti u mogućnosti i ovog leta da prate nastupe u jedinstvenom prostoru istorijskog „Kneževog arsenala" (Main Stage), „Zastavinoj bašti" (Garden Stage) i „Čaurnici" (Explosive DJ Stage). Što se tiče organizacionog tima – festival je tokom svoje desetogodišnje istorije zapamtio brojne poteškoće, neizvesnosti, krizne trenutke... ali za nas ništa ne bi bilo tako bolno kao kompletno otkazivanje Arsenala.

U inat svemu čujemo se i gledamo sa ovih dana sa Gardena!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :