Arsenal dovodi Little Steven-a, legendarnog gitaristu Brusa Springstina

Datum objave:07.03.2019

Pročitano:1507 puta

Lokacija: Kragujevac

Legendarni američki gitarista i pevač, glumac i multimedijalna ličnost, Steven Van Zandt poznatiji kao Little Steven sa svojim mnogoljudnim bendom The Disciples of Soul sviraće prvi put u Srbiji 20. juna na Main Stage-u Arsenal Festa 09 u Kragujevcu.

Poznat i po ulozi Silvija Dantea u hit seriji "Sopranos", Little Steven je već decenijama "desna ruka" najveće američke rok zvezde "Gazde" Brusa Springstina (Bruce Springsteen). Kao svestrani i harizmatični zaljubljenik u muziku koristi svaku pauzu u radu Springstinovog pratećeg E Street Banda da širi dobre vibracije, bilo kroz svoju radio emisiju, mnogobrojna predavanja ili, posebno, svirke sa svojim The Disciples Of Soul.

 

Foto: Little Steven 

Little Steven se vratio svojim rhythm and blues korenima sa "Soulfire", prvim autorskim albumom u poslednjih 15-ak godina, kog je uticajni časopis Rolling Stone proglasio za jednog od najboljih u 2017. godini. Moć živog nastupa Little Steven-a najbolje dokumentuje nedavno objavljeni "Soulfire LIVE!", trostruko CD boks set izdanje, koje se pojavilo i na sedam vinila i dva Blu-Ray diska, snimljeno tokom "Soulfire Tour", njegove prvi samostalne turneje u poslednje dve decenije. ( Na tom izdanju zabeležena su i gostovanja imena kakva su Paul McCartney, Richie Sambora i naravno Bruce Springsteen.)

U svirci koju pripremaju u Kragujevcu Little Steven i njegovi The Disciples Of Soul mogu se prepoznati i uživati i oni koji ne poznaju njihovu muziku, jer njihov nastup donosi radost, zarazan je i proslavlja život, a doživljaj rokenrola odsviranog uživo podiže na jedan potpuno novi nivo. Kako je izvestio londonski Express: "Veličanstveno rokenrol veče bez premca... Ako u muzici možemo pronaći zajedništvo, razmeniti muzičke ukuse i uživati u njima, onda Little Steven svojim nastupom daje još jednu radosnu mogućnost povezivanja".

"Za 20. juni ne postoji bolji program nego Little Steven-ovo vođenje kroz istoriju svih formi američke tradicionalne muzike 20. veka. To je praznik za koji se svečano spremam radoznalih ušiju", kaže uticajni rok publicista Petar Peca Popović.

"Koncertno izdanje Little Steven-a i njegove ekipe po energiji ne zaostaje za matičnim bendom, a nosi i veselje uživanja u muzičkoj istoriji svojstveno Blues Brothersima i sličnim čuvarima zvučne tradicije. Publiku festivala Arsenal sigurno očekuje nesvakidašnje dobra zabava", kaže muzičar i rok publicista Dejan Cukić.

Posebnost gostovanja u Kragujevcu Little Steven-a biće i predavanje koje će održati u okviru Arsenal Festa o istoriji rokenrola i pop muzike. Kao osnivač fondacije "The Rock and Roll Forever", Steven Van Zandt na svakoj stanici svoje turneje drži besplatne radionice "TeachRock Professional Development Workshops". Način prijavljivanja za 50 polaznika radionice saopštićemo naknadno.

"Muzika će zauvek biti za čovečanstvo najdelotvorniji i najtrajniji izvor nadahnuća i motivacije, a znamo da se muzika pokazala kao najpogodnije zajedničko tlo za uspostavljanje veze između učitelja i učenika, upravo tamo gde obrazovanje i počinje", objašnjava Van Zandt.

Od izvođača Arsenala 09 za sada su najavljeni 19. juna metalci Testament, 20. juna kantautor Mile Kekin, 21. juna pank rokeri Hladno pivo, 22. juna indi rok muzičar Kurt Vile and the Violators, legendarni Partibrejkers, reper Vojko V i alternativni Vizelj.

Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala koštaju 2.300 dinara, dok je za pojedinačno veče cena 1.000 dinara preko www.tickets.rs.


Steven Van Zandt

Steven Van Zandt je muzičar, izvođač, autor, aranžer, muzički producent, TV producent, glumac, reditelj, kompozitor za film i TV, aktivista, istoričar i učitelj, danas prepoznat kao jedan od vodećih autoriteta o savremenom i tradicionalnom rokenrolu. Njegove pesme izvodila su imena kakva su Jackson Browne, Pearl Jam, Damian Marley, Darlene Love, Nancy Sinatra, Brian Setzer, Black Uhuru...

Van Zandt je bio koproducent čuvenih albuma Brusa Springstina "The River" i "Born in the U.S.A.". Primljen je u "Rock and Roll Hall of Fame" kao član Springstinovog pratećeg E Street Banda. Van Zandt je 1985. godine osnovao Artists United Against Apartheid i napisao je "Sun City", pesmu u kojoj je učestvovalo preko 50 umetnika koji su time protestvovali protiv aparthejda i rasizma u Južnoj Africi.

Steven se pojavio u svih sedam sezona svetske hit serije "Sopranos" (1999-2007), igrajući lik Silvija Dantea, kog je sam stvorio. Bio je glumac, izvršni producent, muzički supervizor i jedan od reditelja serije Lilyhammer (2012-2014), prvog originalnog programa urađenog za Netflix.

Pokrenuo je 2001. godine izuzetno uspešni radio šou "Little Steven's Underground Garage". Van Zandt je osnivač fondacije "The Rock and Roll Forever" koja stvara edukacione materijale, u kojima se istorija popularne muzike koristi kao tema zahvalna za predstavljanje multikulturalnih sadržaja, koji mogu biti deo školskih predmeta iz istorije, društvenih nauka, umetnosti, muzike, a dostupni su predavačima potpuno besplatno.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :