Barutana klub Beograd

ARIL BRIKHA live 7. aprila u klubu Drugstore

Datum objave:05.04.2017

Pročitano:5412 puta

Datum održavanja: 07.04.2017

By:Dragana Joksimović

Lokacija: Drugstore

Beskompromisni tehno inovator poreklom iz Irana - Aril Brikha, nastupiće u Beogradu 7. aprila. U „režiji” organizacije „Music Reactions”, Brikha će izvesti live nastup u klubu „Drugstore”. U velikoj sobi „Drugstorea” iste večeri naći će se i veterani srpske elektronske muzičke scene - Boža Podunavac i Dušan Kačarević.

 

Aril Brikha

 

Preselivši se u Švedsku kao dete, Aril Brikha je rano razvio interesovanje za elektronsku muziku. „Depeche Mode”, „Front 242” i Jean-Michel Jarre samo su neka od imena koja su ga uvukla u svet elektronske muzike.


Iako su se njegovi producentski počeci poklapali s periodom jake popularizacije minimala u Švedskoj, Brikha je uspeo da pronađe zainteresovane etikete i da izda nešto svoje muzike, koja je već tada mogla biti okarakterisana kao Detroit techno. Ipak, ubrzo je shvatio da njegov rad ne odgovara švedskim i evropskim label-ovima, pa je poslao demo „Transmat” etiketi Derrick May-a. „Transmat” je na ovaj način došao do njegove muzike i objavio EP „Art of Vengance”, na kome se nalazi sada legendarna traka „Groove La Chord”.

 

Aril Brikha

 

A šta je njegova muzika? Da li je tehno? House? Deep house? Ona je i sve i ništa. Prevazilazeći muzičke žanrove, Brikha je protekle 2 decenije beskompromisno gradio svoj producentski put, nezavisno od trendova, pozicionirajući se na globalnoj sceni kao jedan od većih inovatora.

 

Proteklih godina nastupao je isključivo live stalno unoseći inovacije u svoje trake, a, kako i sam kaže, trenutno je u procesu povratka hardveru nakon decenije oslanjanja na softver tokom sviranja uživo.


Boža Podunavac i Dušan Kačarević domaća podrška ove večeri


Petak veče, 7. aprila, otvoriće Dušan Kačarević. Jedan od najcenjenijih domaćih warm up DJ-eva poznat je po velikoj progresiji tokom mixa. Nastupao je i sarađivao sa velikim imenima kao što su Kerri Chandler, Carl Craig, Derrick May, Solomun, Josh Wink, DJ Rolando, Sister Bliss, Nina Kraviz i Levon Vincent, a smatra da je u DJ-ingu jedan od najvećih izazova zadržati ljude u klubu.

 

Dušan Kačarević

Dušan Kačarević

 

Nakon Aril Brikhe za dekove „Drugstore-a” će stati - Boža Podunavac Nekadašnji muzički urednik B92 danas je sinonim za srpsku scenu elektronske muzike. Boža Podunavac je ispratio 3 decenije clubbing kulture u Beogradu i ostao dosledan elektronskoj muzici. Od Soul Fooda, Undergrounda i Industrije, preko Barutane, Omena i Monda, do danas poznatih klubova, Boža je i „vrteo” i ugošćavao brojne svetske DJ zvezde. I posle 30 godina na sceni Boža je dosledan elektronskoj muzici, uvek u potrazi za eksperimentom, ali bez zanemarivanja publike.

 

Boža Podunavac

Boža Podunavac

 

Više informacija o ulaznicama za live nastup Aril Brikhe i DJ setove Bože Podunavca i Dušana Kačarevića, biće objavljeno uskoro na zvaničnom „Fejsbuk” događaju.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :