Barutana klub Beograd

Arctic Monkeys – “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not”

Datum objave:05.03.2006

Pročitano:4466 puta

By:Dejan Veljković

 


U poplavi britanskih i američkih njanjavih bendova pojava grupe Arctic Monkeys zvuči potpuno osvežavajuće. U recenzijama mnogo bolje obaveštenih britanskih kolega već su dobili “next big thing” status. Od prvog akorda vrtoglavo vas usisavaju u zaglušujuće sirovo indie-punk-funk prangijanje. U njihovim pesmama prepoznatljivi su uticaji legendarnih bendova kao sto su: Sex Pistols, Smiths, Stone Roses, i novijih: Strokes, Libertines, Oasis.

Kažu da je sve počelo pre nekoliko godina kada su krenuli da sviraju u klubu Grapes u Sheffieldu svakog vikenda. Uskoro su demo verzije i live snimci počeli da kruže internetom. Sada su došli do toga da je njihov debi album za mesec dana prodat u preko 100 hiljada primeraka samo u Velikoj Britaniji. Hit singl When the sun goes down direktno je uleteo na prvo mesto britanske top-liste singlova, a 13-og marta u San Francisku počinju rasprodatu USA turneju.

Pevaju o glupim ribama, dosadnim koncertima, kurvama, svodnicima i policajcima.
Originalnost izraza i izuzetna energija obećavaju im svetlu budućnost, mada ne bi bili ni prvi ni poslednji bend koji je sagoreo pre nego što je pružio najbolje.
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :