Apside: Mike Huckaby i Sebastian Mullaert na novoj Apgrade žurci!

Datum objave:23.11.2015

Pročitano:4479 puta

Datum održavanja: 05.12.2015

By:Sagor Mešković

Lokacija: Depo Magacin, Beograd

Nakon rasprodatog nastupa Nicolas Jaara, nova Apgrade žurka zakazana je već 5. decembra u beogradskoj hali „Depo“ pod oznakom Apside, čija je namera da publici donese programski spoj drugačiji od ustaljenog. Jedan od najuglednijih predstavnika detroitske scene Mike Huckaby i švedska zvezda u usponu Sebastian Mullaert, poznat i kao član kultnog tandema Minilogue, nastupiće zajedno u spoju dve različite generacije elektronske muzike koju vezuje jednako beskompromisan umetnički pristup. Nakon sjajnih gostovanja u beogradskim klubovima Wash i 20/44, Huckaby prvi put nastupa u Depou gde će na velikoj sceni potvrditi kultni status kod ovdašnje publike, dok će Mullaert nastupom uživo dokazati zašto je njegova nova, samostalna karijera jedna od najblistavijih u protekloj godini. Domaću podršku pružiće naš međunarodno priznati producent Dejan Milićević, te vedete beogradske scene Gordan Paunović i Vlada Janjić. 

 

Mike Huckaby | Photo by Marie Staggat

Photo by Marie Staggat


Mike Huckaby ima besprekoran pedigre stečen na prestižnoj detroitskoj sceni, čiji je jedan od vodećih ambasadora u svetu. Huckaby nije samo jedan od najcenjenijih disk džokeja „motornog grada“, već i jedan od njegovih najpredanijih učitelja i vlasnik legendarne prodavnice ploča „Record Time“ sa enciklopedijskom potkovanošću. Brigu o budućim generacijama pokazuje edukacijom mladih u detroitskom Youthwill centru, kroz časove rada u programima Ableton i Reaktor. Jedan je od retkih koji ukazuje na značaj muzičke teorije u elektronskoj muzici rečima: „Džez je kišobran ispod kog deep house obitava“. Pored vođenja dve ugledne etikete „Deep Transportation“ i „SYNTH“, njegova lista saradnika sadrži imena kao što su Model 500, Juan Atkins, DeepChord, Terence Dixon, Vladislav Delay, te Loco Dice i brojni drugi. Edukator iz Detroita, stalan je gost najvećih svetskih klubova kao što je berlinski Trezor, čiji je rezident i jedan od mostova dve scene.Sebastian Mullaert je klasično obrazovan muzičar na klaviru, violini i orguljama. Na početku eksperimentisanja u elektronskoj muzici, upoznaje Markusa Henrikssona sa kojim 1996. osniva sastav koji će skoro dvadeset godina kasnije biti stalno prisutan na svetskim listama najboljih nastupa uživo – Minilogue. Poznat je i kao deo projekata Son Kite, Trimatic, IMPS, kao i po solo projektu Ooze. Ono što definiše njegovu muziku su spontanost i konstantna promena u energiji. Izdaje redovno za etikete kao što su Minus, Ovum, Mule i Traum, a poslednji album u tandemu Minilogue objavio je za Cocoon. Nakon nedavne evolucije zvuka u žanrovski unikatnom pravcu, Mullaert je uspeo da prodrma svetsku elektronsku scenu, dobrim delom zaglavljenu u kreativnoj krizi, gde se u poslednjih nekoliko godina zvuk isuviše uniformisao.

 

Sebastian Mullaert | Photo by Johan Sundell

Photo by Johan Sundell

Prethodni Apgrade događaji ugostili su neka od najvećih imena savremene elektronske muzike kao što su Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Mathew Jonson, Function, Efdemin i drugi.

 

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Gigstixa i Eventima po ceni od 600 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :